ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

За 10 днів лютого фонд "Покуття" Андрія Іванчука передав лікарням Прикарпаття 40 тонн кисню

Третій місяць поспіль з особистої ініціативи Андрія Іванчука три лікарні Прикарпаття - Коломийська, Городенківська і Калуська  - безкоштовно отримують від благодійного фонду «Покуття»  рідкий кисень, який виробляє "Карпатнафтохім".

З перших днів, коли стало відомо, що у лікарнях бракує кисню, засновник фонду Андрій Іванчук взяв під особистий контроль забезпечення прикарпатських медзакладів життєво важливим препаратом. Тривалий час особисто вирішував питання поставок рідкого кисню.

Так, за два місяці зими Коломийська, Городенківська і Калуська ЦРЛ безкоштовно отримали від фонду 140 тонн рідкого кисню на 2 мільйони гривень.

За перші 10 днів лютого фонд вже передав лікарням 40 тонн кисню. Так, Коломийська ЦРЛ отримала 13 тонн, Городенківська – 8, Калуська – 19 тонн. Загалом від початку грудня безкоштовно передано 180 тонн життєво важливого медпрепарату.

Нагадаємо, наприкінці січня на Прикарпатті  різко зросла захворюваність на коронавірус.    У Коломийській лікарні немає вільних місць. Більшість пацієнтів потребують кисневої дотації, тому зараз у пік захворюваності лікарні повністю забезпечені безкоштовним киснем.

Коломийська інфекційна лікарня також заповнена пацієнтами, до того ж медзакладу не вистачає кадрів.

Андрій Іванчук та фонд «Покуття» й надалі забезпечуватимуть прикарпатські лікарні рідким киснем відповідно до потреб.  

До теми: Лікарні Прикарпаття отримали чергову партію кисню від фонду "Покуття" Іванчука

Читайте також: Станіславський про безкоштовний кисень від фонду "Покуття" Андрія Іванчука: "Лише коли боремось з вірусом разом - тоді можемо перемогти"