ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

З’явився освітній серіал "Оплата комуналки он-лайн. Залишайся вдома"

9 квітня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України спільно із сервісом онлайн-платежів та переказів Portmone.com (http://portmone.com/) презентували освітній серіал «Оплата комуналки он-лайн. Залишайся вдома».

Мета освітнього серіалу – навчити громадян, особливо людей поважного віку, різним способам оплати комунальних платежів, не виходячи з дому. Оплата комунальних платежів он-лайн – це єдиний безпечний для здоров’я варіант оплати під час карантину, повідомляє Урядовий портал.

Участь в освітньому серіалі взяв заслужений майстер спорту України Василь Вірастюк.

Освітній серіал складається із 7 серій. Теми серій охоплюють оплату комунальних платежів на сайтах комунальних підприємств, за допомогою платіжного сервісу, на сайтах банків, у мобільних застосунках банків.

Освітній серіал вже доступний на платформі Дія.Цифрова освіта.

«Вже час від довжелезних черг перейти до оплати комуналки у кілька кліків з власного смартфона або комп’ютера. Сучасні технології спрощують життя, мінімізують рутину. Але є завдання, які залежать від нашої волі, – навчитись застосовувати технології. Ми вирішили, що не буде більш правильного моменту запустити освітній серіал про оплату комуналки он-лайн, ніж в часи карантину. Йдеться не лише про зручність, а в першу чергу про безпеку», — підкреслила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

«Зараз потрібно максимально пояснити нашим громадянам про такі можливості оплати комуналки он-лайн. Для декого це буде вперше, для декого щось нове, для декого буде деякий острах. Але, як показує прогресивна частина суспільства, це працює. І це зменшує навіть фінансове навантаження на платників. Тому що при оплаті через певні інтернет-ресурси або відсутня комісія, або вона значно менше, ніж стягують у банках. Тому ми як Міністерство соціальної політики закликаємо долучатися до таких прогресивних речей і оплачувати житлово-комунальні послуги он-лайн або дистанційно», – зазначив заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

«Є два основних принципи цифрової гігієни при оплаті он-лайн. Перше – ви здійснюєте ці оплати на надійних і захищених Інтернет-ресурсах, які відповідають високим рівням безпеки. Це сервіси онлайн-платежів, сервіси банків і сайти комунальних компаній. Друге правило – ви ніколи нікому не передаєте свої карткові дані або дані доступів до ваших особистих кабінетів», – наголосив генеральний директор сервісу онлайн-платежів та переказів Portmone.com Святослав Комаха.