ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Завершилося досудове розслідування щодо загибелі туристів під час рафтингу, який організував екс-депутат Коломийської міськради

Слідчі слідчого управління ГУНП в області завершили досудове розслідування і спрямували до суду матеріали кримінального провадження за фактом аварії у с. Красник Верховинського району.

Про це повідомляє обласна поліція.

Нагадаємо, 6 травня 2019 року з висоти впав у річку вантажний автомобіль, який перевозив туристів із Білорусі. Через аварію три людини загинули, а двадцять - травмувалися.

Тоді поліцейські оперативно затримали водія, місцевого мешканця, який керував вантажним автомобілем.

47-річний водій автомобіля ГАЗ-66 не впорався з керуванням на підйомі, внаслідок чого автомобіль розпочав рух назад і перекинувся у річку.

Водій керував в стані алкогольного сп’яніння. Це підтвердила медична експертиза.

Також правоохоронці затримали 52-річного керівника громадської організації "Федерації рафтингу Прикарпаття", що дозволила перевезення вантажівкою.

Двом затриманим 8 травня Івано-Франківський міський суд обрав міру запобіжного заходу. Водію обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і без внесення застави, а організатору - у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету.

Керманичу слідчі оголосили підозру, згідно з якою чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Керівнику організації оголошено підозру. Вона передбачає кримінальну відповідальність за за ст. 287 ККУ (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації).

Згідно зі статтею, таке порушення карається штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо, ГО "Федерація рафтингу Прикарпаття" зареєстрована у Коломиї. Її керівник -  Віктор Кавацюк, власник готелю "Магнолія" на вул. Театральній у Коломиї, в минулому - депутат міської ради від "Свободи".