ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Загибель 19-річної українки в Італії: з'явилися дивні подробиці

Хлопець 19-річної українки Марії Іскри, тіло якої 13 жовтня виявили повішаним у лісі неподалік від міста Купрамонтана, заявляє, що не вірить у її самогубство.

Про це Франческо Ґуерра заявив низці італійських ЗМІ, повідомляє СВІТUA з посиланням на centropagina.it.

Хлопець піддає сумнівам висновки судмедекспертів, які провели розтин тіла українки й констатували смерть в результаті механічної асфіксії, а тобто - від удушення шарфом.

На думку Франческо, у справі забагато білих плям та незрозумілостей.

"Шарф був занадто коротким, аби вона могла вкоротити собі віку на ньому. Окрім того, до моменту зникнення вона була щаслива і життєрадісна", - повідомив хлопець Марії.

До того ж під час прямого ефіру програми "Хто їх бачив?", присвяченій розшуку зниклих людей, в якій брали участь родичі та знайомі Марії, на телефон однієї з її подруг почали надходити дивні повідомлення.

Так, вона отримала від когось фото з вирізаною на руці літерою "М", за ними послідували ще кілька дивних текстових повідомлень, повідомляє anconatoday.it.

Франческо Ґуерра також наголосив на тому, що "психологічний тиск", який нібито чинився на Марію перед смертю, - це вигадка поліції й таких фактів насправді не було. До того ж поліція чомусь не долучила до матеріалів справи відео з камер спостереження, на яких видно, як українка біжить і на її обличчі явно видно, що вона перелякана.

"Я вважаю, що це рішення прийняла не вона. Марія мріяла про те, аби побачити свого племінника, який має народитися в Україні за місяць", - каже Франческо.

Також хлопець відзначив, що незадовго до свого зникнення дівчина завела нове знайомство. Чоловік, із яким вона познайомилась, виликав у Ґуерри підозри, але що саме не так було з чоловіком, хлопець не уточнює.

За повідомленням centropagina.it, 16 жовтня небайдужі мешканці міста Купрамонтана вийшли на центральну площу, аби вшанувати пам'ять загиблої українки.

Ініціатором заходу виступив місцевий священник Джованні Россі, який заявив, "ми - єдина родина, яка живе у одній реальності".

Містяни, серед яких були й сестра українки та її матір Любов, пройшлись містом у марші пам'яті.

Попри усі підозри та білі плями у слідстві, поліція на основі звіту судмедексперта вже відкинула усі інші версії й оголосила, що Марія Іскра померла внаслідок суїциду.

АВТОР: Ілля Контішев, СВІТUA.