ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

За що палять машини депутатам у Коломиї?

Нещодавно у ратуші відбулась позачергова 43-тя сесія Коломийської міської ради. На ній депутати обговорювали лише одне, проте дуже гостре питання. Йдеться про серію навмисних підпалів автівок депутатів міської ради. Безпосереднім поштовхом для проведення позачергової сесії став зухвалий підпал автомобіля начальника міського управління освіти та депутата міської ради від "Самопомочі" Любомира Бордуна, що сталося у ніч на 30 березня. За останні півроку це вже третій зумисний підпал автівок міських депутатів. У листопаді горіла машина депутата від "Батьківщини" Сергія Лосюка, а у січні був спалений автомобіль ще одного представника "Самопомочі" Сергія Проскурняка. "Дзеркало медіа" зібрало думки з приводу. Василь КОВАЛЮК, керівник Коломийської міськрайонної прокуратури
"Прецедент з підпалом автівки Бордуна кваліфікується як особливо тяжкий злочин, за нього передбачається великий термін ув’язнення. Поліція під керівництвом прокуратури веде слідчі дії. Змушений визнати, що кола підозрюваних наразі не встановлено, однак слідство ведеться в правильному напрямку, будьте спокійні".
  Любомир ГЛУШКОВ, голова Коломийської РДА
"Тенденція щодо спалення автомобілів у нас не нова. Вона прослідковується ще з 2013-го року, коли спалили автомобіль Роману Бортейчуку. Спроба чинити тиск на депутатів в такий спосіб – неприйнятна. Я вважаю, що всі непорозуміння потрібно вирішувати за столом. Але поліція повинна знайти винних, а суд встановить вже міру покарання за такий вчинок".
  Дмитро КАРП’ЯК, журналіст
"На мою думку – це варварство. Дикий, хижацький капіталізм, який ніяк не закінчиться. І чесно кажучи, слабенька робота поліції. У нас за останні роки спалювали автомобілі не тільки депутатам. І якщо у випадку з Бордуном поліція, начебто, взялася за роботу, то коли йдеться про бізнесові конфлікти, то вони не дуже втручаються. Можливо, що то і самі бізнесмени не зацікавлені в контактах з правоохоронцями".
  Сергій КОЦЮР, депутат обласної ради від "Об’єднання "Самопоміч"
"Підпал автомобілів – спосіб тиску на депутатів "Об’єднання "Самопоміч" в Коломиї. Йому передували значна кількість бруду, фейкових новин опублікованих в місцевих ЗМІ. Також здійснювався тиск на членів партії, які працюють в бюджетних установах. Немає сумніву, що це сплановані і чітко координовані дії, покликані змусити нас грати за правилами злочинної системи. Такі вчинки доводять їхню недолугість та нашу правоту. "Об’єднання "Самопоміч" має відкриту та законну позицію і жодні залякування не змусять нас від цього відійти".
Читайте також: “Те, що ви змінили шкірянки та біти на краватки, вас не врятує”, – Слюзар про підпали і залякування депутатів у Коломиї