ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Які обмеження "червоної" зони діятимуть в Коломийській громаді

З 24 січня Івано-Франківщина, й Коломийська громада зокрема, перейде у червону зону епіднебезпеки.
Наразі по всій Україні фіксується різкий зріст захворюваності на COVID-19. Причиною цьому є поширення штаму "Омікрон". Він набагато швидше передається й поширюється у порівнянні з попередніми штамами вірусу, написав у фейсбуці голова Коломийської громади Богдан Станіславський.
"Тому зараз необхідно зробити рішучі й жорсткі кроки, щоб зупинити зростання кількості хворих на COVID-19, - зазначає голова громади. -  Рішення про перехід нашої області у "червону" зону затвердили на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відповідно, відбулися також засідання обласної та коломийської комісій ТЕБ та НС".
Передусім, вже від завтра, 22 січня, у Коломийській громаді заборонено проведення масових заходів.
Також заклади громадського харчування, спортзали й басейни, кінотеатри та інші заклади культури можуть працювати тільки за наявності у працівників та відвідувачів дійсних "жовтих" чи "зелених" сертифікатів про вакцинацію, довідки про одужання від COVID-19 або ж негативного ПЛР або експрес-тесту .
З понеділка, 24 січня, школи громади переходять на дистанційне навчання, а дитячі садочки переходять на карантин. Таке рішення прийнято після наради з директорами освітніх закладів. "Ми розуміємо, що батькам треба йти на роботу. Але велика кількість хворих вчителів, вихователів, та дітей змушують нас піти на цей тяжкий крок", - наголосив Станіславський.
Також з 24 січня Коломийська міська рада, ЦНАП та Єдиний центр надання соціальних й реабілітаційних послуг працюють дистанційно.
"У зв'язку з ситуацією, що склалася, закликаю кожного мешканця громади - утримайтеся від поїздок, велелюдних свят чи скупчень натовпу. Якщо у вас є симптоми захворювання - залишайтеся вдома. Носіть маски, користуйтеся антисептичними засобами та дотримуйтеся дистанції. Тільки разом зможемо зупинити цю хвилю пандемії та вберегти себе і своїх близьких" - написав мер.
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.