ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Як у Городенці відзначили День Прапора. ФОТО

Городенка різноманітно відзначила День Прапора.

Зранку в центрі міста відбулося святкове віче й урочисте підняття Державного Прапора України біля районного палацу культури.

Голова районної державної адміністрації Ярослав Левкун, голова районної Іван Мандич та виконуючий обов’язки міського голови Любомир Музичка привітали всіх присутніх з Днем Державного Прапора.

В урочистостях взяла участь велика делегація Бжегського повіту Опольського воєводства Республіки Польща.

Керівники району вручили подяки активістам державотворчих процесів за активну особисту участь у боротьбі за проголошення Незалежності України, пропаганду Української ідеї та з нагоди 30-річчя Народного Руху України.

Голова РТО "Народний Рух України" Любомир Легенюк привітав присутніх із Днем Державного Прапора України та вручив подяки голові районної державної адміністрації, отцям-деканам та побратимам по громадській роботі.

Отці-декани Богдан Мороз УПЦ КП та Ігор Левицький УГКЦ відправили молебень за Україну.

Під час церемонії присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про всіх героїв, які із знаменом в руках захищали незалежне майбутнє України.

Участь у молебні взяли представники громадськості, релігійних громад райцентру, політичних партій та громадських організацій району. По завершенні урочистостей відбулося покладання квітів до пам’ятника Незалежності України. 

А велолюбителі вирушили у святковий велопробіг від пам'ятника Степану Бандері до сусідньої Рудки, що на Чернівеччині і назад до міста. Понад десяток велосипедистів із задоволенням відзначили це свято на своїх велосипедах.

Делегація велосипедистів усю дорогу супроводжували медики та поліцейські. 

Далі молодь міста влаштувала захопливий квест. Вісім команд - вісім маршрутів, завдання пов'язані з електронним ботом, відео-завданнями та все інше, 4 найкращі команди отримали за свої результати грошові призи. 

Як звечоріло, кожен охочий мав нагоду переглянути фільм "Першому гравцю приготуватися", що транслювався на мультимедійному екрані, на спортивному майданчику Городенківської ЗОШ №1.

До теми: Коломиєю пройшла святкова хода з нагоди Дня Прапора. ФОТО