ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

XVI сесія Коломийської міської ради: основні рішення

Передусім рішенням сесії звання "Почесний громадянин міста Коломиї" посмертно присвоїли Зіновію Симчичу, Володимиру Граціанському та Василеві Нагірному, повідомляє пресслужба міськради.
Загалом на пленарному засіданні розглянули понад 120 запитань порядку денного. Серед них, окрім вже звичних питань, пов'язаних із земельними відносинами, господарськими та комунальними справами, прийняли важливі зміни в освіті.
Депутати підтримали створення опорних шкіл №5 та №9. Як зазначається, завдяки цьому діти нашої громади (а це стосується як міста, так і сіл) зможуть отримувати середню освіту в кращих умовах, а педагоги та керівництво школи отримають нові можливості та горизонти для розвитку.
Окрім того, значна частина питань була присвячена питанням зовнішнього вигляду громади. Депутати розглянули проєкти рішень, які б унормували порядок встановлення МАФів, догляду за фасадами будинків та встановлення літніх майданчиків. І хоча частину проєктів депутати не підтримали через потребу подальшого доопрацювання, це вже вагомий крок до творення громади охайною.
На засіданні сесії також розглянули ряд питань, пов'язаних з економікою. Так, депутати підтримали рішення, що внормовують сплату місцевих податків та зборів, встановлюють ставки та пільги на сплату земельного податку, а також внесли зміни до програми розвитку малого та середнього підприємництва в Коломиї на 2018-2022 роки.