ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

56 сесія Коломийської міськради: депутати розглянули 116 питань

Як повідомляли, сьогодні відбулася 56 сесія Коломийської міської ради.

Першу її частину  присвятили розгляду питань, ініційованих громадою. Батьки першокласників ліцею №1 прийшли на сесію з питанням, коли будуть закуплені мультимедійні центри для перших класів Нової української школи ліцею, повідомляє пресслужба міськради.

Від імені батьків на сесії виступав Іван Візнюк.

Міський голова Ігор Слюзар пояснив, що відповідно до законодавства місцеве самоврядування фінансує 30% суми закупівлі обладнання для нової української школи. Коломийська міська рада цього року профінансувала у півтора раза більше, ніж минулого року. Свої зобов’язання не виконала держава, тому склалася така ситуація. Проте, запевнив Ігор Слюзар, у першому кварталі нового року міська рада закупить обладнання, якого ще не вистачає.

Сьогодні вперше громада скористалася доволі новим інструментом впливу – місцевою ініціативою. Ініціативна група коломиян розробила проєкт рішення «Про надання дозволу на розроблення містобудівної документації – детального плану території у районі вул. Театральної та вул. Валової у м. Коломия», зібрала підписи мешканців та подала проєкт на розгляд депутатів.

Також представники громадськості звернулися до депутатів з приводу питання ліквідації дерматовенерологічного диспансеру.

 

Міський голова вже вкотре пояснив, що діяльність медичних закладів вторинної спеціалізованої допомоги – повноваження департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації. Якщо б депутати не ліквідували цей заклад, то утримувати його довелося б містові. Проте без допомоги фахівців – дерматовенерологів громада не залишиться. Інфекційна лікарня має змогу відкрити стаціонар для пацієнтів, які потребують такого лікування.

Загалом депутати розглянули 116 питань, прийнято рішення з 76.

Докладно з проєктами рішень можна ознайомитися на офіційному веб-сайті міської ради

До теми: 56 сесія Коломийської міської ради. ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ