ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Верховна Рада прирівняла електронні паспорти до звичайних

Україна — перша держава світу, в якій цифрові паспорти у смартфоні стали повними юридичними аналогами звичайних документів.
Верховна Рада у другому читанні підтримала законопроєкт №4355 "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", що юридично прирівнює цифровий біометричний закордонний паспорт та ID-картку в мобільному застосунку Дія до звичайних паспортів. 302 депутати ВРУ — “ЗА”, інформують на сторінці Міністерства цифрової трансформації України.
Вже з 23 серпня 2021 українцям достатньо буде мати з собою цифровий паспорт у смартфоні для будь-якої життєвої ситуації. І користувачі Дії більше не стикатимуться з ситуаціями, коли цифровий паспорт не приймають.
Як зазначається, це значно спростить життя українцям та дасть старт масштабній цифровізації бізнесу та держави. До того ж цифрові паспорти не лише набагато зручніші, ніж паперові, а й безпечніші, адже Дія не зберігає персональних даних.
Прийняття законопроєкту є одним із найважливіших кроків до запровадження режиму «без паперів» в Україні — державні органи не матимуть права вимагати паперові документи, якщо необхідна інформація вже є у реєстрах.
Цифрові паспорти можна буде пред’являти на території України для посвідчення особи та підтвердження громадянства, крім випадків перетинання державного кордону, в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.
Завантажуйте або оновлюйте Дію тут: https://go.diia.app/
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.