ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

В Івано-Франківську на благодійному аукціоні зібрали понад 3 млн грн на підтримку прикарпатських воїнів. ФОТО

30 вересня в Івано-Франківську відбувся благодійний аукціон на підтримку Збройних сил України. Учасникам заходу було представлено 53 лоти. Їх вдалося зібрати за лічені дні. Серед лотів - десятки унікальних антикварних предметів, рідкісних книг, творів живопису та низка ексклюзивних мистецьких робіт. Усі вилучені кошти будуть спрямовані на потреби 102-ої бригади Збройних сил України, зокрема, й придбання необхідних зимових речей та приладів. Про це розповіла голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Світлана Онищук на початку аукціону.
На благодійний захід завітали багато відомих прикарпатців, зокрема, представники бізнес-середовища, духовенства, голови територіальних громад, ректори, відомі культурні діячі, письменники.
Всечесні отці поблагословили захід. Відтак присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх загиблих та невинно убієнних у війні росії проти України.
Світлана Онищук наголосила: «Ми повинні об’єднуватися заради того, щоби допомогти нашим прикарпатським військовим, оскільки зараз їм надзвичайно складно на передових позиціях у зоні проведення бойових дій. Завдяки українським воїнам щодня звільняються території України. А на Прикарпатті ми повинні мати внутрішню єдність, любити ближнього та щодня робити добрі справи. Зараз міжнародна спільнота, громадські організації, волонтери та прикарпатські підприємці щодня підтримують Україну своєю допомогою та єдністю. Наше завдання – об’єднати їх усіх задля надання найнеобхіднішої підтримки Збройним силам України. Усі ми, кожен на своєму місті, повинен наближати перемогу нашої країни».
Очільниця області зауважила, що надзвичайно приємно, що дуже багато людей підтримали цей аукціон. Перед його початком на благодійні рахунки надійшло 300 тисяч гривень.
Важливо, що усі представлені лоти на аукціоні були реалізовані. До прикладу, ціна картини «Портрет Любачевського» у результаті торгів на аукціоні склала 500 тисяч гривень, аудиозапис спогадів ідеолога і провідника ОУН Ярослава Стецька – 80 тисяч гривень, а збірка Тараса Шевченка «Кобзар» найменшого розміру (6х9 см) – 50 тисяч гривень. Загальна сума за продані лоти склала 3 мільйони 182 тисячі 555 гривень. Кошти будуть перераховані впродовж трьох днів.
«Ми продовжуватимемо проводити такі благодійні заходи, оскільки бачимо підтримку наших прикарпатців. Також ми ефективно співпрацюємо із міжнародними донорами, благодійними організаціями задля вирішення усіх проблемних питань, щоби підтримувати щодня усіх постраждалих внаслідок війни. Героїзм і хоробрість наших воїнів, які вони демонструють на передовій, дають нам надію на беззаперечну перемогу над ворогом. Тому ми зробимо все для того, щоби наші бійці були забезпечені всім необхідним для боротьби з російськими окупаційними військами. Слава нашим Захисникам та Захисницям», - зауважила Світлана Онищук.