ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Чи вистачить грошей на зарплату коломийським лікарям?

Як раніше повідомляло Дзеркало, Коломийському району не вистачає 11,7 мільйонів на утримання об'єктів охорони здоров'я. Найбільша проблема - з Коломийською ЦРЛ.

Це означає, що працівники лікарні ризикують залишитися без заробітної плати за грудень і останній тиждень листопада. Причина – помилка в розрахунках центрального бюджету.

Проте, голова районної ради Роман Дячук заспокоює: якщо порівняти затримку з іншими районами, в нас – досить непоганий показник. У деяких лікарнях бракує коштів, щоб оплатити роботу медпрацівникам за 2-3 місяці.

«В Коломийської ЦРЛ – великий фонд заробітної плати. Якщо в менших лікарнях 6-7 мільйонів гривень вистачить, щоб наздогнати кількамісячний заробітний фонд, то Коломиї треба 11,7, щоб закрити один.»

Але в листопаді розпочнеться поділ додаткової дотації. Це - вже виділені Кабінетом міністрів кошти на кожну область України. Саме за рахунок дотації планують вирішити проблему.

«Ситуація не критична, - каже Роман Дячук. - На рівні області ця сума – велика, бюджетних коштів на виплату заробітних плат не вистачає, але, я думаю, що проблем не буде.»

 

Юлія МАРЦІНОВСЬКА