ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Український письменник отримав швейцарську нагороду за зміцнення взаємин між країнами

Відомому українському письменнику Сергію Жадану вручили нагороду Вільгельма Телля-2019.

Про це повідомляє "Читомо".

Вручення відбулося на святкуванні Швейцарського вечора та в честь від’їзду Посла Швейцарії в Україні пана Гійома Шойрера.

Нагорода Вільгельма Телля вручається за великий внесок у розбудову України, а також у зміцнення відносин між Україною і Швейцарією. Нею були удостоєні економісти, агропідприємці. 

Коментуючи отримання нагороди, Сергій Жадан зазначив: "На превеликий жаль, культура має не так багато можливостей. Особливо порівняно з політикою. Говорячи про стосунки між нашими країнами, про спільний європейський простір, ми говоримо і про спільні для нас цінності. Скажімо, про довіру та відповідальність. Але те, що сталось днями в Раді Європи - це якраз не про довіру. І тим більше не про відповідальність.

Це про те, як сумнівні й суперечливі рішення європейських бюрократів фактично зводять нанівець роботу тисяч людей - від поетів до дипломатів - у наших країнах, спрямовану на побудову спільного, відкритого, демократичного світу".

Він додав, що залишається сподіватись "на людей доброї волі й тверезого глузду".

"Для мене було великою честю вручити Нагороду Вільгельма Телля 2019 Сергію Жадану у визнання його надзвичайної особистості та багатьох талантів і значний внесок у зміцнення наших відносин. У Швейцарії Сергія Жадана часто називають Габрієлем Гарсією Маркесом Європи", – зазначив Посол Швейцарії Гійом Шойрер.

Вільгельм Телль – легендарний національний герой Швейцарії, який жив наприкінці XIII — на початку XIV століття, борець за незалежність своєї країни від Австрійського герцогства та Священної Римської імперії.