ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Український фестиваль сучасного мистецтва потрапив до списку найкращих у Європі

Фестиваль сучасного мистецтва "ГогольFest" став одним із переможців престижної європейської премії EFFE Awards 2019–2020.

Церемонія нагородження фестивалів-лауреатів відбулася 26 вересня у Брюсселі, інформує “Радіо Свобода”.

Що вразило журі?

"ГогольFest" – це дивовижна платформа для мистецького розвитку: не просто якийсь фестиваль в одному місті, але повноцінний мистецький рух, який формують різні фестивальні платформи та напрямки у всій країні – Україні. Стратегічний та мистецький вибір надзвичайно сильний: сучасний, інноваційний, енергійний, успішно прийнятий в умовах обмежених фінансових засобів та політичних потрясінь», – наголосило міжнародне журі премії.

Президент фестивалю сучасного мистецтва «ГогольFest» Влад Троїцький під час отримання нагороди сказав: «Мистецтво відкриває нам шлях у майбутнє, яке, сподіваюсь, буде прекрасним».

Хто ще у ТОПі?

Переможцями премії EFFE 2019–2020 також стали Conrad Festival, Варшава, Польща; Festival Deltebre Dansa, Дельтебре, Іспанія; Førde Traditional and World Music Festival, Форді, Норвегія та Welcome to The Village, Леуварден, Нідерланди.

Зазначимо, що «ГогольFest» – міжнародний мультидисциплінарний фестиваль. За час існування (з 2007 року) його відвідали 575 тисяч глядачів, на 13 локаціях у трьох містах відбулося чотири тисячі подій, в яких взяли участь 20 500 українських та 1200 закордонних митців з понад 40 країн світу.