ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Печеніжині відгудів танцювальний фестиваль. Як це було. ФОТО

Автентичні страви, дефіле стародавнього одягу, який колись носили наречені, ґаздині та дівчата, майстер-клас з приготування печеніжинської кулеші, а також концертна й розважальна програма. Саме так вчора, 14 липня, пройшов "Pechenizhyn Dance Fest 2019".

У фестивалі взяли участь місцеві артисти, а також колективи з сусідніх сіл: Слободи, Марківки, Рунгурів, Молодятина, Малого Ключева, Кийданців, Сопова та Печеніжина.

Відкрили дійство запальним танцем "Аркан" у виконанні гурту "Серпанок".

Крім цього, на свято приїхали й гості з Коломиї.

Варто зазначити, що до організації дійства долучився благодійний фонд «Покуття», який є ініціативою нашого краянина Андрія Іванчука. Зокрема, за сприяння фонду була встановлена сцена, а всі гості могли чути якісний звук. Крім цього, на фестивалі ФК «Довбушівець», який є володарем кубку Коломйського району з футболу сезону 2018-2019 рр., від благодійного фонду «Покуття» був нагороджений сертифікатом на футбольну форму.

«До організації долучились наші працівники культури, але велику допомогу надав  Благодіний фонд «Покуття», який створений за ініціативи Андрія Іванчука. Це для нас дуже важливо, оскільки це вже не вперше благодійний фонд нам допомагає. Ми співпрацюємо з ним вже протягом кількох років. Це є системна робота» – наголосив голова Печеніжинсьокої ОТГ Ігор Довірак.