ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Раді підтримали законопроекти щодо реєстру педофілів і хімічної кастрації

Сьогодні, 3 липня, відбулося засідання комітету Верховної Ради України на якому розглянули законопроект про впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості дітей, та посилення відповідальності за такі злочини.

Про це повідомляють у пресслужбі Нацполіції України.

Проект закону розглядався за результатами електронної петиції щодо захисту дітей від сексуального насильства, яка набрала необхідну кількість голосів.

Глава Нацполіції зазначив, що законопроект №6607 (проекту Закону України щодо впровадження Єдиного реєстру осіб засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього) є наріжним законодавчим актом для правоохоронців.

"Враховуючи всі демократичні принципи, Національна поліція стовідсотково підтримує законопроект №6607. Прошу вас підтримати цей законопроект, тому що це дуже велика нагальна проблема", – звернувся Сергій Князєв до законодавців.

У ході засідання Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності прийняв рішення рекомендувати ВРУ підтримати законопроект № 6607 в цілому, який включає, зокрема, створення в Україні реєстру педофілів та хімічну кастрацію засуджених за статеві злочини проти дітей.

Нагадаємо:Вперше на Франківщині судитимуть чоловіка за домашнє психологічне насильство