ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Національному музеї триває робота над проєктом з адаптації та модернізації сайту відповідно до міжнародних стандартів веб-доступності

За підтримки Українського культурного фонду в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського триває робота над проєктом з адаптації та модернізації сайту відповідно до міжнародних стандартів веб-доступності.

"Ми впевнено йдемо до поставленої мети – сприяння інклюзії в сфері культури. Ми сподіваємося зробити і свій внесок у практику, що стає стійким трендом у цілому світі. Ми активно долучаємося до ідей інклюзії та інклюзивного дизайну в музейній сфері", повідомляють на сторінці Національного музею у фейсбук.

У тісній колаборації з ІТ-фахівцями з веб-доступності команда проекту злагоджено працює над визначеним планом технічного оновлення та наповнення музейного сайту https://hutsul.museum. 

"Робота над англомовною версією сайту є невід’ємною частиною реалізації проєкту, адже ставимо за мету розширити коло користувачів поза межі України. Здійснюється переклад інформаційних повідомлень про виставки та музейні події, численних анотацій до розділів колекції та описів експонатів. Водночас працюємо над публікацією музейного відео-контенту з субтитрами та альтернативними текстами, адже це ключові вимоги доступності контенту для людей із порушеннями зору.

Команда проєкту докладає усіх зусиль для створення якісного й, певною мірою, інноваційного продукту для людей з обмеженими можливостями і не тільки. Таким чином ми робимо найбільшу у світі колекцію традиційного народного мистецтва Гуцульщини та Покуття максимально доступною.
Мистецтво доступне кожному! Слідкуйте за реалізацією проєкту. Долучайтеся", - йдеться у дописі.

До теми: Національний музей розпочинає втілення проєкту "Музейна бібліотека – відкритий простір"