ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломийській районній військовій адміністрації відбулось чергове засідання оперативного штабу

Робочий тиждень Коломийської районної військової адміністрації розпочався із засідання оперативного штабу з координації дій та дотримання правового режиму воєнного стану на території Коломийського району.
Присутні вшанували пам’ять загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України хвилиною мовчання.
На порядку денному стояли питання: виконання планових завдань щодо поставки техніки та живої сили для забезпечення потреб Збройних Сил України, дотримання громадського порядку та законності на території району, дотримання комендантської години, надання фінансової підтримки територіальними громадами району для зміцнення матеріально-технічної бази військових частин ЗСУ, здійснення дозвільних та реєстраційних процедур у будівництві в умовах воєнного стану.
У зв’язку з виявленням в районі особи антиукраїнської позиції, начальник військової адміністрації Любомир Глушков дав розпорядження старостам проводити моніторинг осіб, які прибувають, пильнувати за тим, з ким спілкуються і про що, тому що достеменно невідома істинна мета прибуття людини.
Правоохоронні органи району спільними зусиллями працюють для збереження громадського порядку та законності. Керівники відповідних установ доповіли, що ситуація контрольована та стабільна. В районі за тиждень відбулася пожежа сільськогосподарської техніки. Проводиться оперативно-слідча робота. У зв’язку з тим, що починаються жнива, прийняте рішення посилити охорону і Нацполіції, і приватним власникам, а також провести роботу ДСНС щодо дотримання протипожежної безпеки та запобіганню підпалів.
Важливим питанням є мобілізація живої сили для поповнення лав ЗСУ. Тому прийнято рішення залучати керівництво громад, підприємств, установ, організацій до роботи щодо виконання плану. Не всі, хто отримав повістки, будуть мобілізовані. Спочатку буде відбуватись звірка інформації, потім – медкомісія, за результатом якої буде прийняте рішення по мобілізації.
Любомир Глушков також наголосив, що на сьогоднішній день від району було передано вже 10 автомобілів на потреби ЗСУ, які придбані за благодійні внески, ще 4 очікують на цьому тижні.
Також на засіданні розглянули постанову КМУ №722 «Деякі питання здійснення дозвільних та реєстраційних процедур у будівництві в умовах воєнного часу», яка спрощує процедуру підготовки будування.
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.