ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Івано-Франківщині хочуть створити реєстр об’єктів відпочинку, які пройшли пожежну перевірку

В Івано-Франківській області розпочинаються перевірки готелів на дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки. Зелені садиби, оздоровчі заклади під перевірку не потрапляють.

Про це розповів начальник Управління ДСНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький на оперативній нараді в голови ОДА Дениса Шмигаля, інформує Курс.

Голова облдержадміністрації нагадав про трагічний випадок у таборі “Сокіл” в Галицькому районі, де під час пожежі загинув підліток та поцікавився, як уникнути цього у майбутньому.

За словами Володимира Чернецького, перевірок на дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки в оздоровчих закладах не заплановано. Наразі розпочинаються перевірки у готелях.

Рятувальники зіткнулися з проблемою. Не можуть перевірити без дозволу власників зелені садиби і приватні будинки, які надають послуги туризму.

Шмигаль запропонував створити реєстр, в якому будуть внесені об’єкти, які перевірені та на які не допустили перевірку.

“Ми перед туристами несемо відповідальність, що вони приїдуть, оздоровляться і здорові поїдуть, а не приїдуть і наберуться проблем”, – зауважив Шмигаль та запропонував Чернецькому опрацювати питання створення реєстру.