ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломийській районній військовій адміністрації відбулось чергове засідання оперативного штабу

Робочий тиждень традиційно розпочався із засідання оперативного штабу з координації дій та дотримання правового режиму воєнного стану на території Коломийського району.
Начальник районної військової адміністрації Любомир Глушков розпочав засідання з обговорення підсумків зустрічі з родинами загиблих воїнів, яка відбулась минулого тижня в Коломийській районній військовій адміністрації, наголосивши на необхідності належної підтримки родин у кожній територіальній громаді району.
Обговорили важливе питання формування пакунків із допомогою та безпосереднього їх доставлення в зони бойових дій. Начальник військової адміністрації нагадав присутнім про всі вимоги та необхідність їх виконання. Також Любомир Глушков звернувся до представників територіальних громад з проханням  провести щодо цього роз’яснювальну роботу з волонтерськими організаціями.
Керівники правоохоронних органів доповіли про стан дотримання громадського порядку та законності в районі. Згідно з інформацією, ситуація контрольована та стабільна, відповідні служби працюють та виконують свої посадові обов’язки.
Віктор Дем’янів, начальник Коломийського міжрайонного відділу управління СБУ в Івано-Франківській області, рекомендував відповідальніше ставитись до поширення інформації у соцмережах та висвітлювати тільки правдиві й перевірені дані, щоб не поширювати дезінформацію та  паніку серед населення.
Зі слів Віталія Боровенського, заступника начальника Коломийського районного центру комплектування та соціальної підтримки, який доповідав про хід виконання планових завдань щодо постачання техніки для забезпечення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань, є необхідність у вантажних автомобілях. Необхідно об’єднати роботу волонтерів з військовими комісаріатами для організації якісної, спільної допомоги нашим воїнам.
Також обговорили питання визначення органами місцевого самоврядування місць для знешкодження вибухонебезпечних предметів.
Оскільки у районі працює три полігони для захоронення твердих побутових відходів, Андрій Мочарняк, начальник Коломийського відділу УДНС в Івано-Франківській області, доповів про протипожежну підготовку та їх безпечну експлуатацію.
На завершення наради начальник районної військової адміністрації Любомир Глушков підкреслив те, що всі мають працювати як одна команда задля швидшої перемоги над ворогом.