ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині встановлять мережу з 19 зарядних станцій для електромобілів

Сьогодні, 1 жовтня, в Івано-Франківську відбулася церемонія підписання грантових контрактів з бенефіціарами у рамках Програми прикордонного співробітництва «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014 – 2020».

Переможці другого конкурсу проєктів цієї програми отримають фінансування з ЄС – 1.7 мільйона євро, інформує ІФ ОДА.

Ці проєкти стосуються розвитку зеленої транспортної мережі, енергетично сталих університетів, традиційної культури в Карпатах та охорони гірської природи.

За словами директора Спільного технічного секретаріату програми “HU-SK-RO-UA” Арона Сокача, всі ці речі спрямовано на розвиток і ефективну співпрацю в Карпатському регіоні. І в цьому суттєво допомагають бенефіціари, які втілюватимуть проєкти в життя.

“Це вагома програма в рамках плідної транскордонної співпраці з Європейським Союзом. Ми вчимося співпрацювати з країнами ЄС на рівних. Все це робиться в актуальних галузях – як в Європі, так і в Україні. Я вдячний за такі можливості“, – сказав голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків додав, що кількість електромобілів наразі зростає, але без якісної мережі електрозаправок це не має сенсу. Саме таку мережу планують збудувати в рамках проєкту зелених транспортних коридорів.

“Це придбання і встановлення 19 зарядних станцій для електромобілів, кількох форумів, міжнародного автопробігу. Строки стислі – всього 12 місяців“, – пояснив Руслан Марцінків.