ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Коломиї відбулась виставки “Різні, але Рівні” Україно-Канадський проєкт інклюзивного театру та мистецтва

24 вересня в Коломиї відбулося урочисте відкриття виставки “Різні, але Рівні” — важливий етап україно-канадського інклюзивного проєкту, який об’єднав можливості театру і мистецтва для підтримки рівності та інклюзії. Цей проєкт є співпрацею між Інклюзивним театром “Ілюзія” та канадською організацією Welcome Home Children’s Residents. Виставка представила роботи людей різного віку з особливими освітніми потребами, які створювали свої художні твори під керівництвом викладачів та студентів Коломийської художньої школи ім. Я. Пстрака та Коломийського педагогічного фахового коледжу.

Мистецтво без кордонів

Цей проєкт мав на меті не тільки продемонструвати художні здібності людей з особливими потребами, але й підвищити обізнаність суспільства про інклюзію та рівність. Учасники виставки, за підтримки наставників, виразили свої почуття, мрії та бачення світу через мистецтво. Кожен витвір мистецтва на виставці відображає індивідуальність автора та показує, що творчість є універсальною мовою, яка не знає обмежень.

Значущість партнерства

Успіх цього проєкту багато в чому став можливим завдяки підтримці Коломийської художньої школи та педагогічного коледжу. Студенти та викладачі допомагали учасникам розкрити свій творчий потенціал, надихаючи їх на самовираження та нові досягнення. Це партнерство показує важливість співпраці у процесі розвитку інклюзії та підтримки рівності в суспільстві. 

Відвідувачі, які завітали на виставку 24 вересня, мали унікальну можливість зануритися у світ мистецтва, створеного людьми з різними життєвими історіями.

Цей проєкт підкреслює, що кожна людина має право на визнання та рівні можливості, а мистецтво є тим простором, де кожен може відчувати себе рівним та почутим.

Автор статті: Королець Ірина