ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Косівщині чоловік влаштував незаконний пункт прийому металобрухту. Його оштрафували на 25 тис. грн.

12 липня Косівський районний суд виніс вирок у справі косівчанина, який облаштував у себе на подвір’ї пункт прийому металобрухту без відповідних дозволів.

У суді встановили, що з третьої декади травня по грудень 2017 року підозрюваний "діючи умисно, в порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом, у порушуючи Закон України "Про металобрухт", без акту обстеження місцевої державної адміністрації, як спеціалізованого підприємства, без державної реєстрації, умисно організував незаконний пункт прийому, схову металобрухту”, інформує Місто.

А саме – на подвір`ї розмістив механічні ваги, підготував територію для прийому, схову та зберігання металобрухту і здійснював сам прийом брухту.

Зокрема, зафіксовані такі факти – 20.10.2017 року купив металобрухт чорних металів вагою 40 кілограм за ціною 4 грн. за 1 кг. 06.12.2017  – купив металобрухт вагою 26 кілограмів за ціною 4 грн. за 1 кг.

Цього ж дня під час проведення обшуку працівниками поліції Косівського ВП ГУ НП було виявлено та вилучено 380 кілограм металобрухту.

В судовому засіданні обвинувачений винним себе не визнав.

Все ж суд ухвалив визнати його винним і призначити покарання у вигляді штрафу у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 грн.