ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У Франції було опубліковано книгу відомого воїна з Прикарпаття, Артема Чапая

У Франції було опубліковано книгу українського письменника і військового Артема Чапая "Les gens ordinaires ne portent pas de mitraillettes" (“Звичайні люди не носять кулеметів”).

Автор зазначив, що це видання, перш за все, призначене для іноземної аудиторії, оскільки українська версія не була випущена, описуючи його як "пояснювальну книгу". Французи відгукувалися на неї як на дуже вразливу.

Крім того, він поділився оглядом книги, який був опублікований у газеті Le Monde. В огляді зазначено, що книга розповідає про несподівані зміни в людині, яку змінює війна, а також про почуття, які вона викликає, включаючи сором і провину.

Письменник розглядає питання сорому, яке відчувають головний герой, іспанець, коли він вирушає на службу. Він залишає дружину, двох дітей та свою роботу. У огляді також описується нестерпний біль в очах його старшого сина, якому тоді було 9 років, коли його батько йшов на фронт. "Моє кошеня, якщо я зараз втечу, я не зможу дивитися тобі прямо в очі", — цитується в огляді.