ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

У чому переваги електронного пенсійного посвідчення та як його отримати

В Україні електронні пенсійні посвідчення випускають вже 3 роки. ЕПП — це документ, який пенсіонери використовують в якості пенсійного посвідчення і банківської карти.

Щоб отримати ЕПП, потрібно звернутися до відділення Пенсійного фонду за місцем проживання та подати заяву, копії паспорта, ідентифікаційного коду та документів, які передбачають пільги, якщо такі є. Виготовляється посвідчення безкоштовно протягом місяця. А видають його в Ощадбанку, пише "Судово-юридична газета".

Користуючись таким документом, пенсіонер може отримувати пенсію, оплачувати комунальні послуги, розраховуватися за покупки в торговій мережі, по інтернету, отримувати доступ до інших онлайн-сервісів.

Електронні пенсійні посвідчення містять банківський платіжний додаток, що дозволяє отримувати повний спектр банківських послуг. Цей документ власник може пред'являти для пільгового проїзду в громадському транспорті або при отриманні знижки в аптечній і торговій мережі.

Читайте також: Пенсійний фонд мінімізував можливість впливу людського фактору на розмір пенсії. ІНФОГРАФІКА

 

Термін дії ЕПП як платіжної картки становить 3 роки, за умови проходження фізичної ідентифікації одержувачем пенсії у відділеннях банку кожні 6 місяців. Термін дії банківської карти — також 3 роки.