ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

ЦРУ підтримує в Україні 12 секретних баз уздовж кордону з Росією

​​ЦРУ підтримує  в Україні 12 секретних баз уздовж кордону з Росією, а її голова Вільям Бернс минулого четверга здійснив свій 10-й таємний візит в Україну з початку повномасштабного вторгнення РФ — NYT.

Як пише видання, партнерство ЦРУ та ГУР почалося наприкінці лютого 2014 року, коли Янукович утік до Росії. Таку співпрацю запропонував Валентин Наливайченко, який став головою СБУ.

За часів Трампа програма співпраці розширилася до більш спеціалізованих навчальних програм і будівництва додаткових секретних баз.

Відносини були настільки успішними, що ЦРУ захотіло повторити їх з іншими європейськими розвідслужбами, які мають спільні інтереси у протидії Росії.

Керівник "Russia House", відділу ЦРУ, який курує операції проти Росії, організував таємну зустріч у Гаазі. На ній представники ЦРУ, британської МІ-6, ГУР, голландської служби та інших відомств домовилися об'єднати свої розвідувальні дані про Росію. Результатом стала таємна коаліція проти Росії – і українці були її важливими членами.

Останнім часом у зв’язку з затримкою ухвалення пакету допомоги від США українські розвідники ставлять запитання американським колегам, чи не покине їх США.

Говорячи про візит Бернса до Києва минулого тижня, представник ЦРУ сказав: "Ми демонстрували чітку прихильність до України протягом багатьох років, і цей візит став ще одним потужним сигналом того, що прихильність США буде продовжуватися"

Джерело: Українська правда