ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

ТОП-21: всі мультфільми Pixar від просто хорошого до найкращого

Якщо на афіші мультфільму стоїть значок Pixar, можна не сумніватися, що це буде хороша історія і якісна анімація. Перший же повнометражний мультик компанії став хітом, приніс творцям багато грошей і особливий «Оскар» (тоді номінації за кращий анімаційний фільм ще не було). Первістком студії в 1995 році стала «Історія іграшок» – досі найулюбленіший фільм у багатьох глядачів.

Для повноти картини ми зібрали рейтинг всіх повнометражних анімаційних картин студії з урахуванням оцінок кінокритиків.

21 місце – Тачки 2

Продовження пригод двох нерозлучних друзів – Сирника і Блискавки МакКвіна, які на цей раз опинилися в самому центрі неймовірної шпигунської змови.

20 місце – Тачки 3

Блискавка МакКвін – егоцентричний гоночний спорткар червоного кольору, мріє виграти знаменитий кубок, роздобути спонсора і перестати нарешті рекламувати дешеві антикорозійні засоби. Але по дорозі на перегони він випадково застряє в селищі міського типу, де знайомиться з місцевими мешканцями, які допомагають йому зрозуміти, що є набагато важливіші речі, ніж слава, призи і спонсори.

19 місце – Тачки

Блискавка МакКвін – егоцентричний гоночний спорткар червоного кольору, мріє виграти знаменитий кубок, роздобути спонсора і перестати нарешті рекламувати дешеві антикорозійні засоби. Але по дорозі на перегони він випадково застряє в селищі міського типу, де знайомиться з місцевими мешканцями, які допомагають йому зрозуміти, що є набагато важливіші речі, ніж слава, призи і спонсори.

18 місце – Добрий динозавр

Анімаційна стрічка розповідає про один із варіантів розвитку нашої планети. Астероїд, який багато тисяч років тому змінив історію Землі, так і не прилетів, і планета виявилася населена розумними динозаврами, які зробили крок на еволюційних сходах далеко вперед, а люди залишилися на примітивному первісному рівні. На цьому тлі апатозавр на ім’я Арло знаходить спільну мову з людським дитинчам. 

17 місце – Університет монстрів

Друга частина мультфільму перенесе нас у минуле, де ми зможе поглянути на Майка і Саллі, які в той час ще не були кращими друзями, під час їх навчання в Університеті Страху.

16 місце – Відважна

Шотландська принцеса Меріда мріє стати великою лучницею, чим, зрозуміло, вкрай незадоволені її батьки. Після чергового конфлікту з матір’ю принцеса приймає необачне рішення, яке може коштувати її батькові королівства, а її матері – життя.

15 місце – Пригоди Фліка

Дії стрічки відбуваються на острові, в колонії мурашок. Серед них особливо виділяється винахідник Флік. Мурахи займалися тим, що збирали данину у вигляді їжі для сарани. Одного разу Флік випадково скинув у воду всю зібрану у вигляді данини їжу. Саранча в результаті чого збільшила данину. Флік вирішив протистояти цьому. Так почалася визвольна боротьба мурашок за незалежність.

14 місце – Суперсімейка 2

Продовження анімаційного блокбастера про багатодітну сім’ю Містера Неймовірного, яка цілком складається з супергероїв з суперздатностями. Невгамовний батько-силач Боб змушений зачинитися в сімейному гніздечку разом з дітьми, поки його дружина Гелен-Еластика перетворюється в телезірку і будує «Супергеройську» кар’єру.

13 місце – У пошуках Дорі

Дія мультфільму відбувається в океані біля берегів Каліфорнії через шість місяців після подій першої частини історії – «В пошуках Немо». Головна героїня – маленька доброзичлива рибка на ім’я Дорі, колись давно втратила пам’ять і тепер не може згадати, звідки вона, і де її рідний дім. Іноді в пам’яті Дорі спливають дитячі спогади, пов’язані з «перлиною Монтерей» в Каліфорнії. І Дорі вирішує разом зі своїми друзями відправитися на пошуки своєї сім’ї.

12 місце – ВАЛЛ-І

Ось уже декілька років підряд, робот ВОЛЛ·І старанно працює на безлюдній Землі. Він очищає нашу планету від гір сміття, яке залишили після себе люди. ВОЛЛ·І навіть уявлення не має як скоро і як кардинально зміниться його доля, він знайде друзів, побуває у космосі, та перемінить на краще колишніх господарів Землі, які забули про рідну планету.

11 місце – Рататуй

Мрія – це найкраще, що може бути в житті людини, але в даному випадку пацюки. Мрія може керувати долею людини, впливати на його життя, але як здійснити мрію, якщо у тебе немає можливостей і ти не людина. З такої складної ситуації щур Ремі вийшов досить витончено.

10 місце – Копорація монстрів

У місті Монстрополісі, так само як і у всіх містах нашого світу, необхідна енергія, от тільки єдиний спосіб її отримувати – це лякати маленьких дітей. Адже крик дитини – це і є необхідна енергія для Монстрополіса! Так вийшло, що рекордсмен по ляканню малюків і відповідно по збору енергії Саллі, одного разу по випадковості запустив одну крихітку у свій світ і тепер ніщо не може залишатися незмінним, особливо після того, як Саллі щиро полюбив маленьке створіння і сильно до нього прив’язався.

9 місце – Таємниця Коко

Історія про 12-річного хлопчика Мігеля, який несподівано для себе розкриває давню таємницю своєї сім’ї, пов’язану з національним мексиканським святом Dia de los Muertos (День Мертвих).

8 місце – Суперсімейка

Ця сімейка мешкає в тихому передмісті. Вони — сім’я супергероїв, проте вони вже відійшли від великих справ і воліють жити звичним непримітним життям. Усі члени сім’ї мають надприродні здібності й у минулому легко справлялися зі злом світового масштабу. Аж ось одного прекрасного дня татові і усій його родині доводиться знов одягтися в прогумовані костюми супергероїв і відправитися назустріч новим пригодам. Потрібно учергове врятувати світ від таємничого лиходія. Хто ж він такий? Цього ще не знають навіть герої з суперсімейки.

7 місце – Історія іграшок 4

Ковбой Вуді ніколи не сумнівався в тому, що його життя вдалося – адже Едді або Бонні завжди поруч і йому є про кого піклуватися. Та ось з’явився Форкі і став новою улюбленою іграшкою для Бонні. І замість того, щоб цьому радіти, Форкі вважає себе за купу сміття. Хіба ж так можна? Якось Бонні влаштовує своїм іграшкам мандрівку, під час якої Вуді зустрічає свою давню подругу Бо Піп. Вуді й уявити не міг наскільки сильно змінило її самостійне життя.

6 місце – Вперед і Вгору

Головний герой фільму Карл Фредріксен ніколи не гнався за результатом. Все він робив від душі і з великою любов’ю. У цієї людини все життя було захоплюючим процесом. Але, через смерть дружини, він як би ненадовго забув про те, що таке його життя. І завдяки подорожі, завдяки зустрічі з Расселом і Дагом він знову згадує про це.

5 місце – Думками навиворіт

Дія захоплюючої історії, відбуватиметься у думках одинадцятирічної дівчинки Райлі. Дорослішати головній героїні зовсім не хочеться. Нещодавно батько отримав нове призначення по службі, і їх родині довелося переїхати у Сан-Франциско. У цей складний період адаптації в незнайомому оточенні, дівчинкою керують п’ять найсильніших людських емоцій – Радість, Страх, Роздратування, Злість і Огида. Вони живуть у центрі її контролю і керують свідомістю дівчинки. Саме вони спробують провести Райлі по життю.

4 місце – Історія іграшок: Велика втеча

Енді виріс і їде до коледжу, він вже багато років не грає, а іграшки не хочуть бути забутими, адже це їхнє призначення, їх зміст життя – щоб з ними грали дні безперервно. Подумавши, що хазяїн їх кидає, вони беруть долю в свої руки і відправляються в дитячий садок.

3 місце – В пошуках Немо

Після нападу хижої риби, Марлін втратив дружину і безліч ікринок, із яких згодом повинні були вирости його діти. У нього залишився лише один синочок – і сьогодні, через багато років, Немо вперше йде до школи. Але будучи вельми неслухняною дитиною, він запливає занадто далеко, в заборонену для маленьких риб територію.

2 місце – Історія іграшок 2

«Історія іграшок 2» доводить, що продовження може бути нітрохи не гіршим, а багато в чому і кращим за оригінал. Успіх мультфільму заснований на щирій дитячій вірі в те, що іграшки живі, вони можуть відчувати, бачити чути, грати, дружити і потрапляти в неприємності. В продовженні історії про пригоди ковбоя Вуді, Базза Лайтера і їх друзів, рятувати доведеться вже самого Вуді. Виявляється хоробрий ковбой – унікальний колекційний екземпляр, за якого в Японії готові заплатити чималеньку суму. Вуді виявляється в лапах жадного колекціонера, який намірився заробити на чужій іграшці. Базз кидається на допомогу другові. А Вуді вже і сам не знає, чи варто його рятувати, адже у викрадача він несподівано знайшов сім’ю, та й стати знаменитістю в світі ляльок теж заманлив…

1 місце – Історія іграшок

Іграшки нічим не відрізняються від людей, вони мають почуття, емоції, волю і справжнісіньку хоробрість і готовність до самопожертви. Для ковбоя Вуді, улюбленої іграшки Енді, кожен день був як казка, з ним грали більше всіх, його брали з собою в гості, але… З’явився Базз Светик, астронавт, напханий всілякими гаджетами і відразу ж затьмарив бідного Вуді, якого такий стан справ ніяк не влаштовував.

За матеріалами: moviestape.net