ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Стало відомо, коли в Коломиї прощатимуться з відомим пілотом Ігорем Табанюком

На сторінці Прикарпатська дитячо - юнацька спортивна асоціація малої авіації повідомили, коли відбудеться прощання з відомим пілотом Ігорем Табанюком, який загинув 28 липня в авіатрощі біля Коломиї.

Ігореві  Табанюку нещодавно виповнилося 60 років. Син військового пілота, народився в Узбекистані, закінчив Чернігівське вище військове авіаційне училищі.

Після закінчення училища за розподілом потрапив у Чортків, звідти у Мукачеве і тоді у Коломию. У Коломиї  пробув чотири роки, далі потрапив в Угорщину, згодом у Азербайджан.

У 1992-му році повернувся у Коломию, де почав службу і залишився жити.

У 2010-му році Ігор Табанюк почав працювати над створенням аеродрому у Коломиї – заснував ГО “Прикарпатська дитячо-юнацька спортивна асоціація малої авіації” та авіаклуб “Авіаколо”.

У 2013 році у авіакатастрофі загинув молодший син Ігоря Табанюка – полетів замість батька на перевірку літака. У інтерв’ю ЗМІ Ігор Табанюк тоді говорив “Син забрав мою смерть”.

До теми: Відомий телеведучий Дмитро Комаров закликав продовжити справу Ігоря Табанюка і назвати Коломийський аеродром його іменем