ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Соціальні виплати та оренда житла: прикарпатські правоохоронці фіксують нові випадки шахрайств

Поліцейські продовжують фіксувати шахрайські дії. Аферисти створюють фейкові посилання, в яких обіцяють соціальні виплати. Також пропонують оренду житла за низькими цінами. Довірливі люди на них купуються та втрачають кошти. Прикарпатські поліцейські закликають людей бути обачними.
Днями до поліції Калущини звернулась 19-річна жінка. Вона повідомила, що постраждала від шахрайських дій. Потерпіла перейшла за інтернет посиланням, де обіцяли соціальні виплати. Ввівши персональні дані банківської карти, з рахунку зникло 15 тисяч гривень.
А буквально за кілька годин до поліції за допомогу звернулась ще одна потерпіла – 47-ми річна жінка, яку ошукали за такою ж схемою. Аферисти заволоділи з її банківського рахунку понад 12 тисяч гривень.
Постраждав від шахраїв і 28-річний франківець. Чоловік звернувся до Івано-Франківського районного управління поліції та повідомив, що на відомій інтернет-платформі знайшов оголошення про оренду квартири, вартістю в 4500 грн. Набрав вказаний номер і невідома жінка повідомила, що необхідно скинути завдаток – половину суми оренди і за останній місяць проживання. Що заявник і зробив. Після цього аферистка перестала відповідати на телефонні дзвінки і на повідомлення не відповідає.
За усіма вищеперерахованими фактами співробітники поліції проводять розслідування і вкотре закликають громадян бути обачними і не довіряти незнайомцям.
Аби не потрапити на гачок аферистів, поліція рекомендує громадянам: 
- не переходити за сумнівними посиланнями, надісланими сторонніми особами;
-під час пошуку житла через оголошення в інтернеті звертайте увагу на дату їх розміщення та створення облікового запису;
-якщо ви обрали для себе варіант помешкання — перевірте інформацію про нього;
-для цього просіть підтверджуючі документи — право власності на майно.
Про будь-який факт чи спроба шахрайства повідомляйте на «102».
Поліція Івано-Франківської області

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.