ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Сьогодні розпочинається основна реєстрація на ЗНО

5 лютого розпочинається реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Про це повідомляє Еспресо.TV Реєстрація триватиме до 25 березня. Написати зовнішнє незалежне оцінювання можуть молоді люди, які завершують отримання повної загальної середньої освіти. Тобто, випускники шкіл, учні навчальних закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти закладів вищої освіти (коледжі), які одержують повну загальну середню освіту, а також учні, які здобувають повну загальну середню освіту за кордоном. Зареєструватись на здачу ЗНО можуть також ті, хто вже отримав атестат у попередні роки. Що потрібно для реєстрації на ЗНО у 2019 році:
  • копію паспорта (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові);
  • дві однакові фотокартки для документів розміром 3х4 см із зображенням, що відповідає досягнутому віку);
  • реєстраційну картку, яку необхідно сформувати, скориставшись спеціальним сервісом “Зареєструватись”, розміщеним на веб-сайті УЦОЯО;
  • копію документа про повну загальну середню освіту (для осіб, які здобули повну загальну середню освіту).
Крім того, учасники ЗНО можуть перевірити за допомогою сервісу "Стан опрацювання документів" на якому етапі опрацювання документи. Процедура реєстрації осіб, які не здають ДПА у формі ЗНО Процедура реєстрації осіб, які здають ДПА у формі ЗНО Реєстрація на додаткову сесію ЗНО Подати документи на участь у додатковій сесії ЗНО мають право люди, які не зможуть пройти оцінювання під час основної сесії через:
  • навчання за кордоном в рік проведення оцінювання;
  • неможливості взяти участь в основній сесії ЗНО з окремих предметів у певні дні у зв'язку з релігійними переконаннями;
  • вибору для ЗНО двох навчальних предметів, тестування з яких проводиться під час основної сесії в один день;
  • необхідність створення особливих умов проходження ЗНО, які можуть бути забезпечені лише під час додаткової сесії;
  • участі в міжнародних і всеукраїнських заходах (змаганнях, конкурсах, олімпіадах) в період основної сесії ЗНО, якщо ці заходи включені в офіційні заходи МОН України, Міністерства культури, Міністерства молоді та спорту України.
  • з причини здачі держіспитів, перебування за кордоном.
Щоб зареєструватися на додаткову сесію ЗНО, необхідно подати заяву у вільній формі, а також документ, який підтверджує причину неможливості взяти участь в основній сесії. Список подібних документів наводить УЦОЯО. Цьогоріч для участі у пробному ЗНО зареєструвалися 167 803 особи. Це на 12 225 осіб більше порівняно з 2018 роком. Нагадаємо: На пробне ЗНО вже зареєструвалося 4949 прикарпатців