ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Сквер біля "Писанки": забудова зеленої зони чи початок передвиборчої гонки?

Про початок та подальший перебіг публічного конфлікту між коломийським міським головою Ігорем Слюзаром та місцевою організацією "Самопомочі" ми вже розповідали. А цими вихідними він отримав новий виток розвитку.

В суботу коломийська "Самопоміч" розповсюдила відеозвернення Сергія Коцюра, у якому той звинувачує міського голову Ігоря Слюзара в намаганні продати та забудувати сквер позаду Музею писанки.

"Міський голова протягом останнього року хоче продати дану земельну ділянку і на її місці побудувати будинок. Поки що йому депутатських голосів не вистачало, але маємо аргументовані факти того, що скоро ситуація може змінитися. Ініціативна група вже двічі подала петицію до міської ради про заборону продажу даної земельної ділянки, але там двічі нам відмовили у її опублікуванні", – ідеться у зверненні Сергія Коцюра.

Саме тому, за словами пана Коцюра, місцева "Самопоміч" розпочинає широку кампанію проти продажу земельної ділянки по вулиці Театральній. Вже написане колективне звернення до міської ради. Крім цього, партійні волонтери збиратимуть підписи із вимогою заборонити владі продавати та забудовувати сквер. 

У коментарі "Дзеркалу медіа" Ігор Слюзар назвав звинувачення безпідставними, а ініціативу "Самопомочі" - маніпуляцією та початком передвиборчої кампанії.

"Мова іде про земельну ділянку між будинками 32 та 36 по вулиці Театральній. В генеральному плані Коломиї вона рахується як багатоповерхова забудова. Ще при міському голові Ігорю Довганюку її віддали для зведення будинку "Просвіти". Тоді вони не змогли оформити документи, тому землю повернули місту. Зараз ми хочемо цю ділянку не віддати безкоштовно, а продати з вигодою для міста.

Що стосується скверу, то його забудовувати ніхто не збирається. Він як рахувався у генплані сквером, так і залишається. Це рекреаційна зона, цільове призначення якої майже неможливо змінити. Тобто земля, яку ми хочемо продати і сквер – це по суті дві різні ділянки", - сказав Ігор Слюзар.

 

 

 Нагадаємо: Ігор Слюзар та Сергій Коцюр влаштували словесну перепалку у прямому ефірі

Читайте також: Чиновник Коломийської міської ради написав заяву до поліції на міського голову Ігоря Слюзара