ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Преосвященний владика Кир Петро зустрівся зі старшокласниками Коломийського ліцею №8. ФОТО

У рамках сприяння духовному розвитку та вихованню молодого покоління відбулася важлива подія – зустріч старшокласників Ліцею №8 з єпископом-помічником Коломийської єпархії УГКЦ Кир Петром (Голінеєм).

Архиєрея зустріли учні щирими привітаннями, а відтак розпочалося спільне обговоренням теми доброти та толерантності.

Єпископ звернувся до присутніх: “Я буду трішки провокатором, коли скажу, що зла немає. Адже все те, що Бог створив, є добрим.” Ці слова спонукали до глибокого обговорення природи добра та зла, створюючи простір для внутрішньої рефлексії.

Використовуючи образ печі, Владика висвітлив ідею, що добро, подібно до вогнища, потребує постійного вкладання “дров” для того, щоб залишатися гарячим. Це послужило основою для обговорення важливості систематичної практики добрих справ та взаємодії в повсякденному житті.

Одним з ключових моментів було звернення уваги на важливості пошани до батьків та свідомості батьків щодо їхньої відповідальності за виховання дітей. “Пошана до ближнього починається з пошани до себе”, – відзначив Владика, підкреслюючи роль позитивних міжособистісних відносин у будівництві гармонійного суспільства.