ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Правоохоронці Прикарпаття реалізовують проєкт "Діти! Поліція! Безпека!". ФОТО

В рамках Всеукраїнської акції у селі Черніїв Тисменицького  району відбувся однойменний масштабний захід для дітей за участю працівників підрозділів МВС України.

 Метою акції є налагодження співпраці, підтримка та тісне партнерство між представниками поліції та громадськістю задля захисту прав і законних інтересів дітей, а також створення для них безпечного дитячого середовища, пишуть на сайті ОДА.

Організатори влаштували для діток справжнє свято, цікаве та пізнавальне, на якому малюки, школярі та їх батьки мали можливість поспілкуватися з поліцейськими у дружній атмосфері. Юні учасники заходу отримали, окрім позитивних емоцій,  емблеми з символікою ювенальної поліції,  тематичні буклети  та розмальовки. Батькам працівники ювенальної превенції роздали ідентифікаційні картки дитини.

Розпочався захід спільною руханкою під жвавий музичний супровід, а відтак  його юні учасники змагалися у спортивних естафетах.  Далі діти на тематичних локаціях знайомилися зі специфікою діяльності поліцейських підрозділів. Приміром, малюки та молодші школярики були у захопленні від можливості сісти за кермо службового автомобіля патрульних поліцейських, виголосити звернення у гучномовець.

Хлопчаків здебільшого "примагнітило" біля локацій зі зразками зброї та спеціальних засобів, які є на озброєнні підрозділів КОРД та роти спеціального призначення ГУНП в області. Підлітків неабияк зацікавили макети зразків вибухонебезпечних предметів та розповіді фахівців-вибухотехніків.

Як дітям, так і дорослим сподобалися виступи кінологів з їх чотирилапими помічниками, які продемонстрували можливості застосування службових собак у діяльності поліції.

Також  дітвора з цікавістю спостерігала за роботою пожежних – працівників управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області, які гасили умовну пожежу.