ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На одному з коломийських майданчиків 4-річна дівчинка впала з гойдалки та розбила голову об бетонну плиту

Нещодавно в соціальній мережі з’явилося повідомлення про те, що 4-річна дівчинка мало не отримала струс мозку, бавлячись на дитячому майданчику в центрі міста. Причина – бетонні плити, розставлені всюди, де найчастіше падають діти. "ДК" дізналося, де найаварійніші майданчики в Коломиї, скільки їх загалом і чи всі вони виправдані.

– Ми з дитиною часто гуляємо біля озера. Вона дуже любить кататися на майданчику поруч із мотузковим парком, – розповідає Божена Федорчук, мама постраждалої дівчинки. – З необережності моя дитина впала з висоти близько 1,5 метра. Я не встигла зреагувати. Донька вдарилася головою об бетонну плиту, яка не повністю вкопана, а трохи стирчить із землі. Я навіть не зрозуміла, що вона розбила голову, поки знайома не сказала: "Дивись, кров тече".

За словами невропатолога, дівчинка дивом не отримала струс мозку, обійшлося двома швами. А могло ж бути набагато гірше: крововилив, тріщина черепа, навіть сліпота…

– Наступного дня, закидаючи фото в інтернет, я була шокована. Бетонні плити всюди: біля сходинок, під гойдалками та гірками. Якби з моєю дитиною таке не сталося – я б досі не звернула увагу.

На думку Божени, плити встановили самі батьки. Після дощів на майданчику всюди болото, тож так вони намагалися забезпечити доступ до гойдалок:

– Але потрібно пам’ятати, що жодна дитина не застрахована від падінь. Вони ж всі ще маленькі, а дитячий майданчик має бути пристосований до цього. Було б ненормально, якби дитина не бігала. Я телефонувала до тих, хто встановлював майданчик – у "Полігон Екологію". Вони відправили до комунального господарства, а ті – до мера міста. Я не маю жодних претензій, навіть вдячна, що майданчик взагалі є. Але дуже хочу, щоб плити звідти якнайскоріше забрали.

Молода мама вважає, що варто забрати плити і засипати землю піском. Краще нехай там буде болото, але діти, з’їжджаючи з гірки, не впадуть на бетонну плиту:

– Я не порушувала б цю тему і не била б на сполох, якби не стикнулася сама. Якщо я не почну щось робити, щоб змінити ситуацію, то хто це зробить? Я більш ніж впевнена, що дуже багато дітей там падало і розбивали ручки чи ніжки, лише ніхто не піднімав це питання.

Читайте також: Прикарпатська поліція розшукала нетверезого водія, через якого загинула 21-річна пасажирка. ФОТО

Комантар із Управління комунального господарства читайте в новому номері газети "Дзеркало краю".