ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Франківщині двоє чоловіків хотіли відкупитися від поліції за тисячу доларів

 У службовому кабінеті начальника Калуського відділу поліції затримано двох закарпатців. Щоб уникнути покарання за вчинення крадіжок, чоловіки намагалися відкупитися хабарем.

Співробітники поліції Калуша розпочали кримінальне провадження за фактом низки крадіжок, поєднаних з проникненням у житло. У вчинені злочинів запідозрили двох жителів Мукачівського району Закарпаття, інформує поліція Прикарпаття.

Однак чоловіки спробувати відкупитися. Звернулися до працівника сектору кримінальної поліції з пропозицією надання хабаря у розмірі тисячі доларів США за вплив на начальника поліції міста та слідчого.

Капітан поліції про корупційну пропозицію доповів керівництву та рапортував до Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ. За матеріалами УДВБ НПУ слідчі Калуського ВП розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

22-річного та 23-річного закарпатців затримали у кабінеті начальника поліції Калуша працівники внутрішньої безпеки НПУ та місцевого відділку поліції відразу після передачі ними коштів як хабаря.

Тисячу доларів США – предмет злочину – вилучено. Готується оголошення підозри фігурантам. За підкуп службової особи передбачено позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.