ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Поліцейські Прикарпаття впродовж години затримали зловмисника, який обікрав пенсіонерів. ФОТО

Повідомлення про крадіжку з будинку надійшло до поліції 16 лютого від мешканки селища Брошнів-Осада. Виїхавши на місце події, поліцейські встановили, що до помешкання невідомий проник вдень, коли власники поралися на кухні. Господиня побачила через вікно незнайомого чоловіка, який біг з подвір’я. Зрозумівши, що він викрав гроші, оперативно зателефонувала на «102». Коли на місце події прибула слідчо-оперативна група, то жінка надала чітке орієнтування на особу зловмисника.
Поліцейські, не гаючи часу, розпочали пошуки зловмисника: прочісували прилеглу територію до місця вчинення злочину, опитували можливих свідків і переглядали, чи розміщені неподалік камери відеоспостереження, повідомляє обласна поліція.
За деякий час правоохоронці на одній із вулиць Брошнів-Осади виявили особу, що підпадала під орієнтування. Під час спілкування з поліцейськими чоловік явно нервував. При поверхневій перевірці особи поліцейські виявили ймовірні кошти. 52-річний мешканець Львівщини зізнався у скоєному.
 
Правоохоронці затримали його у порядку ст. 208 КПК України за вчинення злочину згідно ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Слідчі повідомили про підозру львів`янину, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.
Для поліцейських важливо розкрити кожний злочин, допомогти кожному громадянину та надати якісні поліцейські послуги. Для оперативного затримання зловмисників важливе значення мають злагоджені дії обох сторін: потерпілі оперативно телефонують до поліції, а правоохоронці миттєво реагують.