ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

За сприяння фонду "Покуття" медзаклади Прикарпаття продовжують отримувати кисень від "КАРПАТНАФТОХІМу"

 Благодійний фонд «Покуття», створений з ініціативи Андрія Іванчука,  продовжує забезпечувати медзаклади області рідким киснем, який виробляє «КАРПАТНАФТОХІМ». Нагадаємо, безкоштовно отримують кисень Калуська, Городенківська та Коломийська ЦРЛ. Це дозволяє лікарням суттєво економити кошти, адже під час пандемії потреба у кисні збільшилася у рази.

 "Ритмічна та стабільна робота виробництв дала можливість поставити в грудні лікарням області близько 75 тонн медичного кисню", - каже заступник генерального директора «КАРПАТНАФТОХІМ» Ярема Рудик, пише Нафтохімік-Калуш.

Ситуацію з постачання кисню  в січні прокоментувала провідний фахівець відділу реалізації ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» Світлана Базилів. За її словами в перші 12 днів поточного місяця для потреб Калуської ЦРЛ було відвантажено 12,7 тонни кисню,  Городенківської - 18 тонн,  Коломийської -  15 тонн.

Кілька днів тому благодійний фонд «Покуття» доставив у Калуську ЦРЛ на обладнаній у кузові вантажівки чергові ємності з двома тоннами медичного кисню. І поки працівники лікарні займалися його перекачкою у кисневу кріогенну установку, яку, до речі, наприкінці 2020 року для потреб лікарні придбало товариство «КАРПАТНАФТОХІМ», ситуацію із забезпеченням їх закладу медичним киснем прокоментував заступник генерального директора Калуської ЦРЛ Микола Дмитерко.

– Після того, як «КАРПАТНАФТОХІМ» отримав дозвіл на виробництво рідкого кисню як медичного препарату, ми тепер працюємо щодо його поставки лише з цим калуським підприємством та благодійним фондом «Покуття». Бо це, по-перше, потребує значно менше всіляких турбот, пов’язаних з його доставкою і транспортуванням. А по друге, це нам економічно вигідно, зважаючи на те, що на ринку ціни за тонну медичного кисню коливаються в межах 13-14 тис. гривень. 

До теми: Лікарні Прикарпаття продовжують отримувати кисень від фонду "Покуття" Андрія Іванчука

Читайте також: Багатодітна сім'я з Нижнього Вербіжа отримала від БФ "Покуття" комп'ютер. ВІДЕО

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.