ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Нацполіція затримала колишнього секретаря Коломийської міської ради Любомира Жупанського, який перебував у міжнародному розшуку за скоєння смертельної ДТП. ВІДЕО

Після тривалого переховування за кордоном від правоохоронних органів, фігуранта затримали у Польщі та екстрадували до України.  5 січня цього року суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.  

У листопаді 2016 року в Івано-Франківській області трапилася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинули двоє пішоходів. Під час досудового розслідування слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України встановили, що наїзд на пішоходів здійснив водій автомобіля Audi – колишній депутат Коломийської міської ради, повідомляє Управління комунікації Національної поліції України. 

Після проведення відповідних експертних досліджень слідчі ГСУ Нацполіції повідомили фігурантові про підозру у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинуло кілька осіб. 

Аби  уникнути відповідальності за скоєння тяжкого злочину, підозрюваний одразу ж покинув територію України. Правоохоронці терміново оголосили його в міжнародний розшук. 

Після кількох років переховування за кордоном фігуранта затримали правоохоронні органи на території Республіки Польща. 
4 січня цього року правопорушника екстрадували в Україну в рамках міжнародного співробітництва. 
Вчора, 5 січня, слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва експосадовцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.  

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує до десяти років позбавлення волі.

Як повідомляло "Дзеркало медіа", у серпні 2020 року у польському аеропорту при спробі вилетіти до Болгарії затримали скандального екс-секретаря Коломийської міської ради Любомира Жупанського.

Нагадаємо, Жупанський перебував у розшуку за скоєння смертельної ДТП, внаслідок якої загинуло двоє людей. Ховаючись від відповідальності, Жупанський втік з України. Відтоді українські правоохоронці домагалися екстрадиції Любомира Жупанського з Польщі