ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На Прикарпатті відкрили особливий центр для незрячих. ВІДЕО

В Івано-Франківську в одній із міських книгозбірень облаштували інтерактивно-розважальний центр для людей з вадами зору. Щоб створити такий розважальний простір, бібліотекарі підготували проект та виграли грант, інформує 5 канал. Придбали спеціальні настільні ігри та створили атмосферу затишку, де незрячі можуть спілкуватися між собою та з іншими читачами. Перші відвідувачі свою удачу випробовують у лото. Допомагають їм у цьому бібліотекарі. Микола Ткачук опановує нарди. Чоловік втратив зір через хворобу десять років тому. Радіє, що тепер має, де проводити вільний час. Незабаром бібліотечні фонди обіцяють поповнити ще й новими аудіокнигами. Адже на них у незрячих – особливий попит.
"В нас дуже багато читають книг. Ви знаєте, навіть раз в місяць приходять, записують по 8-16 гігабайт пам’яті. Це 20-30 книг, ви розумієте, і вони все це за місяць прочитують. Не знаю, яким чином. Певно читають безперервно", – зазначає голова івано-франківської організації Українського товариства сліпих Оксана Логвін.
А ще у бібліотеці незрячі мають змогу працювати за комп'ютерами. Там для них встановили спеціальну програму: вона зчитує, а потім озвучує все, що відбувається на екрані. Деталі у сюжеті 5 каналу. Економимо ваш час: підписуйтеся на наш канал у Телеграмі – там публікуємо тільки 2-3 найважливіші новини за день!