ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

На фестивалі Кос-Анатольського у Коломиї звучали шедеври світової класики. ФОТО

Як повідомляли, 1 - 3 грудня у Коломиї відбувався XXXI музичний фестиваль ім. А.Кос-Анатольського. Концертні заходи проходили в міському палаці культури "Народний дім", музеї історії міста Коломиї та дитячій музичній школі №1, пише "Дзеркало Коломиї" з посиланням на відділ культури Коломийської міськради.
Урочисте відкриття фестивалю відбулося 1 грудня у міському палаці культури "Народний дім". З вітальним словом виступили начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак, заступник міського голови Володимир Бойцан, начальник відділу культури міської ради Уляна Мандрусяк та дружина композитора А. Кос-Анатольського Надія Кос. В концерті взяв участь симфонічний оркестр Івано-Франківської обласної музичної академії імені Ірини Маланюк.
Наступного дня у Музеї історії міста відбулася музична вітальня концертом дуету народної артистки України Лідії Шутко та заслуженого діяча мистецтв України Олександра Козаренка. У Народному домі 2 грудня слухачі насолодилися концертом хорової музики у виконанні чоловічої капели "Журавлі" (Республіка Польща), присвяченого 100-річчю від дня народження співака Мирослава Антоновича. Протягом даного заходу прозвучали церковні, світські козацькі та лемківські пісні. 3 грудня в музеї історії міста Коломиї відбулася традиційна музична вітальня "Емануель Фойерман – коломиянин світової слави" за участю провідних музикознавців та віолончелістів України. В дитячій музичній школі №1 відбувся концерт стипендіатів ім.А.Кос-Анатольського за участю учнів і викладачів ДМШ №1. Завершився фестиваль концертом віолончельної музики у супроводі камерного оркестру Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка під диригентством Ігоря Пилатюка та Душана Штефанека з програмою творів українських та зарубіжних композиторів. Наприкінці начальник відділу культури міської ради Уляна Мандрусяк та гість фестивалю Надія Кос подякували учасникам за неперевершене виконання шедеврів світової класичної музики.