ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Конфлікт з військовослужбовцями ТЦК та СП у Ворохті: поліція відкрила два кримінальні провадження

Поліцейські відкрили два кримінальні провадження через конфлікт у Ворохті на Івано-Франківщині, під час якого опівдні 4 липня 2024 року люди напали на військовослужбовця Верховинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Їхні дії кваліфікували як перешкоджання діяльності Збройних сил України та хуліганство.

Про це повідомили на Facebook-сторінці поліції в області.


 

"Група осіб зухвало та грубо порушувала громадський порядок, вчинила конфлікт з військовослужбовцями Верховинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, які на той момент виконували свої службові обов’язки. 47-річному військовослужбовцю завдали тілесних ушкоджень та пошкодили автомобіль", — йдеться у дописі.

Поліцейські, які прибули на місце події, провели роз’яснювальну роботу з жителями Ворохти. Конфлікт припинили, опитали потерпілих, встановили свідків, вилучили відео з камер спостереження та пошкоджений транспортний засіб. Військовослужбовця ТЦК та СП, на якого напали люди, доправили у лікарню.

Слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 та ч. 1 ст. 114 - 1 Кримінального кодексу України.

Що відомо про напад на військовослужбовця у Ворохті

Зранку 4 липня на в'їзді у Ворохту прикордонники разом з військовослужбовцями Верховинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки тимчасово розгорнули блокпост, на якому перевіряли у людей документи.

О 12:00 приблизно 300 місцевих жителів прийшли до будівлі Ворохтянської селищної ради, щоб висловити незгоду.

Через деякий час люди поїхали на блокпост з вимогою прибрати його. На місці розташування блокпоста між місцевими жителями та представниками ТЦК та СП зчинився конфлікт.

Після скандалу та сутички контрольний пост прибрали.