ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

"Коломийський борщ" для наших захисників. ФОТО

Ганна Яковець та Олеся Яворська з початку відкритого вторгнення росії працюють на те, щоб наші захисники були забезпечені домашньою їжею швидкого приготування. Вони налагодили виробництво борщу, кукурудзяного супу та супу харчо. Свою ініціативу Ганна та Олеся назвали "Коломийський борщ", повідомив у фейсбуці міський голова Богдан Станіславський.
Як це працює: частина інгредієнтів, які входять в борщ - висушені та подрібнені. Завдяки цьому саме приготування страв займає від 5 до 15 хвилин. Потрібно просто залити суміш кип’ятком та дати настоятися. У результаті виходить смачна та швидка перша страва на декілька порцій.
Рецепти приготування Ганна Яковець розробила самостійно. Вона – двічі переселенка. У 2014 році переїхала з Донецька до Києва, а після повномасштабного вторгнення – до Коломиї. Прибувши у наше місто, думала, як допомагати військовим. Так спільно з подругою, місцевою підприємицею Олесею Яворською, почали робити спершу борщ, а потім й інші супи. Зараз за технологією Ганни у різних куточках України готують страви для наших захисників.
До квітня «Коломийській борщ» був суто волонтерською ініціативою. Але Олеся та Ганна зрозуміли, що на волонтерських засадах цей проєкт довго існувати не зможе. Тому тепер вони переформували свою ініціативу у соціальний бізнес. Перед собою поставили мету:
- Годувати наших захисників;
- Надати хоча б якусь зарплату людям, які виготовляють страви (а це понад 50 осіб);
- Допомагати економіці України.
Зараз засновниці «Коломийського борщу» шукають можливості збуту їхнього товару, щоб ініціатива продовжувала жити. Адже благодійні надходження для підтримки проєкту майже закінчилися, ще декілька днів і просто не буде з чого виготовляти страви.
«Коломийській борщ» замовити може кожен охочий за посиланнями:
Також ви можете підтримати ініціативу, зробивши пожертву. Благодійні кошти витрачаються виключно на приготування домашньої їжі для військових:
Карта Приват:
5168 7456 0989 1186 (Яворська О.)
Для міжнародних переказів:
PayPal: kotel0909@gmail.com (на ім’я Olesia Yavorska)
Міжнародний банк: LT51 3250 0160 5758 6052 (Revolut ID: @hryhorapy5; для SWIFT-переказів: Імʼя отримувача: Hryhorii Probytiuk, SWIFT-код банку: REVOLT21).