ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломийські лісівники разом з рятувальниками проводять рейди для недопущення пожеж у лісах

Піклуємося про ліси – бережемо їх від пожеж
Літо в розпалі. Спека і посуха спричинюють пожежонебезпечний період, який приховує особливо великі ризики для лісу.
Ліс гостинно зустрічає влітку туристів, любителів збирати його дари – гриби, ягоди, лікарські плоди і трави.
Але кожний, хто шукає в ньому відпочинок і розраду, повинен пам’ятати: найменше порушення правил поводження з вогнем може завдати нашим лісам великої шкоди.
«Для того, щоб уберегти від вогню лісові масиви, в цю пору року, яка загрожує пожежами, працівники нашого лісгоспу посилюють протипожежну роботу, – зазначає директор ДП "Коломийський лісгосп" Василь Синітович. – Зокрема спільно зі спеціалістами державної служби з надзвичайних ситуацій, з представниками громадськості проводимо спільні рейди (на фото), під час яких контролюємо пожежну ситуацію в лісах, а також роз’яснюємо людям правила поведінки під час перебування у лісі, які убережуть їх і ліси від біди».
Ці правила прості, але обов’язкові до виконання.
Треба пам’ятати, що у лісі заборонено розпалювати вогонь, розкладати багаття у місцях, які для того не призначені. А також кидати непогашені сірники, недопалки, загалом смітити. Перед виходом з лісу багаття необхідно ретельно засипати землею, при можливості залити водою до повного припинення тління.
Заборонено заїжджати на територію лісфонду транспортними засобами, тим більше, коли така заборона позначена спеціальними знаками на лісових дорогах.
Лісова пожежа може виникнути і не з вини людини, а від удару блискавки, самозаймання сухої трави в спекотні дні, приміром, через розбиті і кинуті скляні друзки.
Якщо раптом вогонь вийшов з-під контролю, але його ще можна погасити самотужки, то треба збити полум’я гілками листяних дерев, водою, закидати вологим ґрунтом, піском.
У випадку великого вогню треба терміново повідомити про виниклу пожежу оперативно-рятувальну службу за телефоном 101.
Бажаємо усім безпечного і гарного відпочинку в лісі!
Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.