ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломийська центральна районна лікарня один із небагатьох медичних закладів Прикарпаття, який має комп’ютерний томограф.

Коломийська центральна районна лікарня один із небагатьох медичних закладів Прикарпаття, який має комп’ютерний томограф. Його нещодавно відкрили у лікувальному закладі. Придбали апарат коштом держави. Долучилися до встановлення також і меценати. Оновили і приймальне відділення, повідомляє телеканал РАІ.

Комп’ютерний томограф вкрай необхідний для лікарень, особливо в час, коли розпочалася пандемія, пояснює генеральний директор медустанови Андрій Кошкін.

Це другий такий апарат на Прикарпатті. Його ціна понад 19 мільйонів гривень. Кошти надійшли із державного бюджету.

В урочистому відкритті взяли участь народний депутат України, засновник  благодійного фонду "Покуття" Андрій Іванчук разом з першою заступницею міністра охорони здоров'я Іриною Садов'як.

Перша заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як згадує, як мріяла про такий апарат, коли очолювала медицину Коломийщини. Тепер певна, що він довго слугуватиме людям.

Наразі ж Коломийська центральна районна лікарня чекає ендоскопічне обладнання та апарат МРТ.

Зазначимо, медицина краю є одним з найпріоритетніших напрямків для благодійного фонду «Покуття» та його засновника Андрія Іванчука.

Нещодавно Коломийська ЦРЛ отримала в подарунок від фонду сучасний кріогенний газифікатор. З його допомогою лікарня може зберігати 3 тонни кисню, переробляти з рідкого стану в газоподібний і подавати хворим з ураженими дихальними органами,  серцевою недостатністю, під час операцій, для тяжкохворих дорослих і дітей.