ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Коломиян та гостей міста запрошують на відкриття виставки, присвяченої памʼяті почесного громадянина міста Коломиї Андрія Іванчука

Подія відбудеться 21 вересня о 13:00 год в Музеї історії міста Коломиї.

24 вересня минулого року на 50-році життя перестало битися серце народного депутата України трьох скликань, засновника БФ «Покуття», відомого українського політика й мецената Іванчука Андрія Володимировича.

    Для Коломийської громади це невимовна втрата, адже Андрій Іванчук був гарячим патріотом Коломиї та всього Покуття. Спомин про його добрі земні справи назавжди залишиться в серцях тих, хто знав та любив Андрія.

      Благодійний фонд «Покуття» втілив десятки великих і малих справ, що відповідали запитам того часу! Ми спробуємо пригадати найважливіші з них:

1. Допомога релігійним громадам  - реконструкція Благовіщенської церкви, будівництво дзвіниці, обробка каменем сходів в соборі Преображення Христового УГКЦ, обробка каменем Катедрального собору Преображення Господнього ПЦУ, надання благодійної допомоги церквам згідно звернень.

2. Допомога закладам медицини - придбання медичного  обладнання, захисних засобів від Ковід-19, забезпечення киснем, придбання холодильника для тубдиспансера, фінансування доставки ліжок з Німеччини в Коломийську ЦРЛ

3. Допомога закладам освіти (школи, дитячі садочки, коледжі, управління освіти) - комп’ютеризація шкіл, придбання для шкіл та ДНЗ необхідного обладнання згідно звернень, було передано в управління освіти комп’ютерну техніку, бо вся бухгалтерія управління працює ще на старих комп’ютерах.

4. Фінансування культури та мистецтва , зберігання культурної спадщини - допомога культурно-освітнім закладам (музеї, художня школа, музична школа) згідно звернень, фінансування заходів культурно-освітнього характеру (наприклад фінансування поїздки школярів музичної школи в Київ для участі в фестивалі), відновлення пам’яток (допомогаскульптору Романові Захарчуку у відновленніавторської роботи на пам’ятнику "Борцям за незалежну Україну", допомога у встановленні пам’ятника «Книга»), сприяння видавничій справі (за підтримки фонду вийшли з друку черговий том Енциклопедії  Коломийщини, комплект листівок "Українці-посли австрійського парламенту", комплект листівок "Герої не вмирають", комплект листівок з малюнками учнів художньої школи)

5. Підтримка спорту - благодійна допомога  футбольному клубу «Покуття», допомога на поїздку - фінал Кубку України для Федерації футболу, участь в шкільних турнірах з футзалу, поїздка на матч футбольного турніру Чемпіонату Європи, поїздка на турнір в Калуш команди з Городенки по вільній боротьбі

6. Допомога ОСББ – придбання інвентарю, встановлення дитячих та спортивних майданчиків на території ОСББ

7. Акції постійного характеру під гаслом «Чужих дітей не буває» - акція до дня св.Миколая, конкурс дитячих малюнків

8. Безкоштовна передплата місцевої газети для населення міста та району

9. Підтримка пожежників (придбання захисних касок , чоботів та ін. для місцевої пожежної частини)

10. Розвиток територіальних громад –будівництво фонтану у м.Коломия та м.Городенка

11. Допомога на організацію конкурсів і різних заходів - фінансування участі музичних гуртів на концертах для населення міста та району, "Княгиня Покуття", танці брейк-данс на день міста, виступ карильйонистів на день міста, виставка художників в Києві.

12. Благодійна допомога сім’ям загиблих воїнів АТО

13. Допомога фіз.особам: нецільова благодійна допомога (покращення фінансового стану) та цільова благодійна допомога (в основному на лікування)

14. Допомога соціальним закладам – геріатричний центр, дитячі інтернати, сиротинець.

15. Допомога ЗСУ – З початку війни БО "МБФ "Покуття" за 2022 рік  надав благодійну допомогу на ЗСУ на загальну суму 13292597грн. Зокрема було закуплено: військова форму, військове взуття, бронежилети, розвантажувальні системи, планшети, рації, автомобілі, прилади нічного бачення, медикаменти, турнікети.