ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Протягом 2019 року більш, ніж половину безробітних із інвалідністю вдалося працевлаштувати

Гарантування права на працю для людей з інвалідністю є невід’ємною передумовою для їх соціалізації в суспільстві, розкриття творчих здібностей і розширення самостійності.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

В службі зайнятості особи з інвалідністю можуть самостійно чи за допомогою кар’єрних радників підібрати роботу, отримати послуги з профорієнтації та профнавчання, ознайомитися з вакансіями для інвалідів, оволодіти технікою пошуку роботи, обрати професію з урахуванням медичних показань, програми реабілітації, особистих нахилів та здібностей.

Протягом 11 місяців цього року за сприяння Івано-Франківської обласної служби зайнятості було працевлаштовано 495 осіб з інвалідністю. Станом на початок грудня близько 449 осіб із інвалідністю все ще лишаються безробітними. Служба зайнятості тримає це питання в пріоритеті.

Читайте також: Чим живе Єдиний центр надання реабілітаційних і соціальних послуг у Коломиї

247 осіб із інвалідністю проходили професійне навчання, 10 - отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької, з них 2 особи – учасники АТО (ООС), а один підприємець вже створив 7 робочих місць.