ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

ФОТО. Дитячі майданчики та комп’ютерні класи. У Городенці яскраво відзначили День захисту дітей

2 червня у Городенці на центральній площі  відбулося масштабне святкування Міжнародного дня захисту дітей. Свято організував благодійний фонд “Покуття”  з ініціативи засновника фонду - нашого краянина, народного депутата Андрія Іванчука. Фокуси, циркові номери, шоу мильних бульбашок, ходуліст, танцювальні флешмоби, конкурс малюнків, спортивні розваги, лотерея цінних подарунків від БФ “Покуття». Дітлахів пригощали морозивом та солодкою ватою. А наприкінці свята виступили гурти з Коломиї Chocolate band та відомий гурт з Чернівців MONOPOLIA і відбулося вражаюче вогняне шоу. Засновник фонду Андрій Іванчук приїхав не з порожніми руками – ще два навчальні заклади вслід за першою і другою школами Городенки – отримали сучасні комп’ютерні класи. Це школи у селах Чернелиця та Чортовець.  Також біля трьох храмів у Городенці встановлюють дитячі майданчики – біля церкви Успення Божої Матері, церкви святих Петра і Павла та церкви св. Миколая. ​ Шлях дитини до Бога розпочинається й з дитячого майданчика, бо дитину можна змалечку привчити до церкви та залучати до християнського життя.
​“Ми повинні всі разом об’єднати свої зусилля, щоб дати дітям можливість здобувати якісну освіту, бути щасливими в цьому найкращому періоді їхнього життя – дитинстві. Наші діти – це наше майбутнє. Чим більше ми в них вкладемо, тим легше потім нам буде пожинати плоди наших майбутніх поколінь”, – зазначив Андрій Іванчук.
"Дуже важлива ініціатива, що "Чужих дітей не буває", що це все вкладається в дітей. Добро робимо і добро до нас повертається", - наголосив настоятель церкви Успення Божої матері отець-декан  Ігор Левицький.
Фонд «Покуття» заснований у 2015 році. Відтоді меценати втілюють одразу декілька проектів. Одним з основних напрямків нашого фонду є всебічний розвиток та підтримка дітей. Меценати користуються правилом "Чужих дітей не буває". За час комп’ютеризації шкіл фонд подарував 350 комп’ютерів, а це 60 сучасних комп’ютерних класи.
 “У нас був один комп’ютерний клас, але комп’ютери  застаріли, їх треба, звичайно, міняти. Для дітей мати комп’ютери зараз дуже важливо, бо ми знаємо, що сучасний світ не може обійтись без комп’ютерних технологій. Добре, що українська земля родить таких людей як Андрій Іванчук”, – зазначив директор Чортовецької школи Василь Букатюк. ​
Також  фонд “Покуття” вже встановив понад 40 дитячих та спортивних майданчиків.
“Діти є найдорожчими в нашому житті. Це підтвердять, ті, хто став батьками, має онуків. Заради дітей ми живемо, працюємо, хочемо віддати все найкраще, присвячуємо їм своє життя з надією на те, що вони будуть робити так само по відношенню до своїх дітей», - зазначив владика Коломийський і Косівський УПЦ Юліан Гатала.
Наприкінці свята серед дітей визначили переможців розіграшу цінних призів. Планшет від фонду виграв Дмитро Бельмега, а Надійка Гнип‘юк отримала смарт-годинник. Фонд не зупиняється на запроваджені проектів для дітей і наголошує, що ніхто, крім нас самих не змінить місто і наш край.