ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Жителі Тисмениці за два місяці власними силами зробили дитячий майданчик

Жителі восьми вулиць міста Тисмениця лише за два місяці за власні кошти та власними руками зробили великий дитячо-спортивний майданчик. Щодня сюди приходить понад 50-60 дітей віком від 1 до 16 років та 20-25 дорослих. Добре облаштований та безпечний простір призначений для проведення ігор і занять спортом. 

Околиця Тисмениці. Вулиця Монастирська. Про те, що тут дитячий майданчик попереджує спеціальний дорожній знак, за кілька метрів від знаку два «лежачі поліцейські» та ще один знак на асфальті, пише WestNews.

“Це щоби машини пригальмовували біля майданчика, -пояснює Оксан Петринка, активістка та бабуся трьох онуків. -Бо для нас безпека дітей – надважлива. Коли ми робили майданчик, то дивилися десятки відео в Інтернеті про безпеку на майданчиках і старалися робити так, аби тут ніхто й ніколи не травмувався”.

Територія велика: 26 метрів завдовжки і 25 метрів завширшки. Умовно майданчик розділений на зони для ігор і занять спортом. На майданчику є три гойдалки, пісківниця, гірка, балансир, карусель, 2 спортивні тренажери, баскетбольне кільце, 3 турніки, 10 лавочок, 6 смітників. Незабаром тут  буде волейбольна сітка, біотуалет та гумове покриття для спортмайданчика. Біля входу є велопарковка. На сусідньому будинку встановлена камера відеоспостереження. Огороджений майданчик 2,5-метровою євросіткою. З 22.00 до 08.00—дитячу локацію зачиняють.

Фото ілюстративне

Читайте також: ФОТО. У П'ядиках відкрили нову амбулаторію, на яку громада чекала понад 30 років