ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Фонд "Покуття" Андрія Іванчука долучився до реставрації Михайлівської церкви у Коломиї. ФОТО

У коломийському Соборі Святого Архистратига Михаїла завдяки жертовності краян тривають реставраційні роботи.
До відновлювальних робіт долучився і благодійний фонд "Покуття" та його засновник Андрій Іванчук.
Днями фонд придбав арматуру різного гатунку на суму понад 100 000 грн для реконструкції аварійного валу, який тримає всю площу забудови собору з боку вулиці Криничної.
Як зазначають на сторінці собору, реконструкція валу - це найважчий та найкошторишніший проект.
Тож організатори висловили вдячність Андрієві Іванчуку та фонду "Покуття"  за жертовний внесок у реконструкцію підпірної стіни (валів) собору.
 
 
Дзеркало писало раніше, що мур біля Михайлівської церкви перебуває в аварійному стані, що може призвести до руйнації  самого собору (на фото).
 Нагадаємо, раніше завдяки Андрієві Іванчуку та фонду "Покуття" вдалося врятувати від руйнації найдавніший коломийський храм - церкву Благовіщення, якій понад 430 років. Коли комісія ЮНЕСКО вивчала дерев’яні споруди нашої області, то храм не внесли до каталогу Всесвітньої культурної спадщини через її аварійний стан. Тоді настоятель церкви Андрій Танасійчук звернувся до Андрія Іванчука  з проханням допомогти відновити храм. Церква була збудована без фундамента, а дерев’яні стіни прогнили. Коли майстри приступили до робіт, стало зрозуміло, що доведеться зробити набагато більше, ніж здавалося з самого початку. Тоді ж у  рамках реставрації на куполі храму встановили хрест, а також замінили більше семи тисяч ґонтин. 

Крім того, завдяки зусиллям та ініціативі Андрія Іванчука та фонду "Покуття" було збудовано унікальну дзвіницю з карильйоном біля церкви св. Йосафата. Колись тут містився римо-католицький костел Діви Марії з дзвіницею, але 1946 року дзвіницю знищила радянська влада. Тож будівництво нової дзвіниці - це відновлення нашої історії, і тепер церква має практично первісний вигляд (на фото нижче).

До теми: Врятована святиня. У церкві Благовіщення відслужили подячну Літургію - завершився перший етап реставрації. ФОТОРЕПОРТАЖ

Мирянам Парафії Благовіщення у Коломиї вручили Митрополичі подяки. ФОТО

 Фонд "Покуття" і Андрій Іванчук продовжують опікуватися найдавнішим храмом Коломиї

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав освятив у Коломиї унікальну дзвіницю, збудовану з ініціативи Андрія Іванчука

Підписуйтесь на нас у FacebookТelegram та Instagram, щоб отримувати перевірені й оперативні новини.