ЧИТАЙ. ДИВИСЬ. СЛУХАЙ

logo

Фермери Івано-Франківщини безоплатно отримують насіння кукурудзи корпорації Bayer

За підтримки Міністерства аграрної політики України, департамент агропромислового розвитку обласної військової адміністрації організував завезення в область гібридного насіння кукурудзи, яке безкоштовно надали зарубіжні партнери для потреб фермерів, які займаються вирощуванням цієї культури.

Всього отримано 870 посівних одиниць насіння, якого вистачить, щоб посіяти майже 900 гектарів кукурудзи на зерно. При цьому прогноз валового збору зерна орієнтовно 8 - 9 тисяч тонн.

За умовами поставок насіння розвантажили на сертифікованому складі в одному із фермерських господарств області, яке взяло на себе зобов’язання безкоштовно надавати послуги із його зберігання та видачі.

Профільний департамент спільно із громадською організацією  "Асоціація фермерів та землевласників Івано-Франківської області" відповідно до потреби, заявленої сільгоспвиробниками, здійснили розподіл насіння.

Насіння отримають півсотні дрібних та середніх сільгоспвиробників.

Отримане насіння кукурудзи є якраз на часі, адже посівна кампанія в області у самому розпалі і триватиме ще мінімум до кінця травня.

Джерело: Івано-Франківська ОДА